Foto: Vojni sindikat Srbije; MUP Srbije

Predsednik Vojnog sindikata Srbije Novica Antić rekao je za Nova.rs da je imenovanje Aleksandra Vulina za direktora BIA vrhunac unižavanja i obesmišljavanja bezbednosnih službi i državnih institucija u Srbiji. On dodaje da mu je žao kolega iz BIA i podseća da je bivši ministar odbrane i policije povezivan sa brojnim aferama i da ne bi mogao da ispuni osnovne psihofozičke i zdravstvene provere za posao koji mu je poveren.

Aleksandar Vulin, bivši ministar policije, imenovan je danas za direktora BIA, objavio je portal Nova.rs. On je u prethodne dve godine obavljao funkciju ministra unutrašnjih poslova, a njegov mandat obeležile su brojne kontroverze. Ništa drugačije nije bilo i dok je bio na čelu Ministarstva odbrane, gde je priliku da „radi“ sa njim imao predsednik Vojnog sindikata Srbije Novica Antić.

Govoreći o svom iskustvu sa bivšim ministrom, Antić za Nova.rs ističe da mu je žao kolega iz BIA i da on ne ispunjava osnovne zakonske kriterijume za pripadnika BIA.

Pročitajte još...

„Imenovanje Aleksandra Vulina na funkciju direktora BIA, vrhunac je unižavanja i obesmišljavanja bezbednosnih službi i državnih institucija. Javnosti je opšte poznato da je Vulin lice koje je u prošlosti pravnosnažno osudjivano i kažnjavano, a proteklih godina ozbiljno kompromitovano dovodjenjem u vezu sa brojnim kriminalnim aferama, počev korupcije u Kancelariji za KiM, preko nalaženja droge u vozilu Ministarstva za rad i Jovanjice, do zloupotreba, krivičnih dela i milionskih šteta koja je činio u Ministarstvu odbrane“, dodaje on.

Antić kaže da je duboko uveren da Vulin ne bi mogao da ispuni osnovne psihofozičke i zdravstvene provere.

„Tim pre što se u poslednje vreme u javnosti spekulisalo da je korisnik narkotika. Njegovim imenovanjem za direktora BIA, svima nama je poslata poruka da Srbija nije pravna država i da je neustavno uzurpirana. Ukoliko je na tu funkciju postavljen fiktivno, kao marioneta, možemo biti manje zabrinuti, ali ako mu bude poveren pun obim ovlašćenja, onda smo svi u ozbiljnom problemu, jer taj čovek nema elementarnu svest o tome šta su bezbednosne službe i bezbednosna kultura i od njega se nadalje svašta može očekivati. Nedavno smo bili u prilici da vidimo da se javno hvalio ustupanjem poverljivih podataka stranim službama bezbednosti, što je takodje ozbiljno krivično delo. Žao mi je što sam kao dugogodišnji pripadnik bezbednosnih službi i profesionalac, nakon dvadeset godina uspešne karijere doživeo da ovakvi ljudi budu reprezenti bezbednosnih službi“, zaključuje Novica Antić u izjavi za naš portal.

BONUS VIDEO Mihajlović o izjavi Vulina: Nemoralno da članovi Vlade govore da Srbiji ne treba članstvo u EU

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare