Foto:TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE/ Anton Antanasijevic

Ministar policije Aleksandar Vulin saopštio je nakon odluke da Hrvatska zabrani predsedniku Aleksandru Vučiću da dođe u Jasenovac, da će zbog toga od danas da svi funkcioneri hrvatske države, svi nosioci službenih ili diplomatskih pasoša morati posebno da najave i obrazlože svoju posetu.

Vulin je naglasio da će zbog toga oni biti stavljeni pod poseban režim kontrole, a nije štedeo ni reči prema Vladi Andreja Plenkovića.

„Odlukom ustaške Vlade Andreja Plenkovića predsedniku Aleksandru Vučiću zabranjeno je da poseti Jasenovac. Aleksandru Vučiću, unuku jasenovačke žrtve nije dozvoljeno da se pokloni uspomeni na stotine hiljada zaklanih Srba, Jevreja i Roma. Predsedniku Republike Srbije nije dozvoljeno da obiđe najveće srpsko stratište. Ustaše danas, članice Evropske unije, ne vole da ih se podseća koliko su dece poklali“, saopštio je Vulin i dodao:

„Od danas svi funkcioneri hrvatske države, svi nosioci službenih ili diplomatskih pasoša moraće posebno da najave i obrazlože svoju posetu ili prolazak kroz Srbiju i biće stavljeni na poseban režim kontrole. Tako će biti dok sam ja ministar policije, ili dok Hrvatska ne počne da se ponaša kao da nije NDH“, saopštio je Vulin.

Predsednik Aleksandar Vučić planirao je danas da poseti Jasenovac i Pakrac, ali mu hrvatske vlasti neće dozvoliti da dođe do Jasenovca.

Hrvatska Vlada nezvanično je saopštila da Vučić nije poštovao nikakav protokol, da je hteo sve da uradi bez procedura i pravila diplomatskih odnosa i da je hteo da sa svojim TV ekipama pređe hrvatsku granicu i izazove „haos uoči godišnjice Oluje“.

Bonus video: Zorana udarila na Vulina zbog izjave da svi Srbi treba da žive u jednoj državi

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare