Đorđe Vukadinović / Foto: Goran Srdanov / Nova.rs

Poslanik u Skupštini Srbije Đorđe Vukadinović osudio je danas ponašanje državnog rukovodstva u odnosu na događanja u Crnoj Gori, jer "nisu osudili skandalozni čin političkog i religioznog nasilja prema vladiki Joanikiju, sveštenicima i vernicima Srpske pravoslavne crkve (SPC)".

Blagovremena reakcija Beograda mogla je doprineti deeskalaciji tog problema, rekao je Vukadinović na konferenciji za novinare, konstatujući da je ćutanje Srbije bilo tiho saučestvovanje.

Vukadinović smatra da predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić u slučaju najflagrantnijih kršenja ljudskih i verskih prava u Crnoj Gori „glume Majku Terezu i kandidatkinju za Mis Univerzuma“.

Ne sme da dođe u obzir nastavak ove ćutnje, koja je sramna i kontraproduktivna. Režim u Podgorici to smatra kao slabost, naglasio je on.

Samostalni poslanik Miladin Ševarlić je iskazao nezadovoljstvo ponašanjem i potpunim izostankom aktivnosti ne samo predsednika i premijera, nego i skupštinskog odbora za Srbe u dijaspori, koji je, kako je istakao, morao da zaseda posle prvog prebijanja građana u Crnoj Gori.

Kako bi reagovala Hrvatska kad bi uhapsili kardinala u Crnoj Gori, ili Bosna i Hercegvoina i Turska, sa uhapse muftiju. Sreća je što se to ne dešava, ali zamislite kako bi to izgledalo, rekao je Ševarlić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare