Svi napadi u Skupštini Srbiji na pojedince ili neke opozicione grupe su izrežireni i nema nikakve šanse da su to pojedinačni ispadi, već je sve dogovoren nastup vladajuće koalicije, ocenio je politički analitičar Đorđe Vukadinović. 

„Nema dileme da neko od njih solira. Sve je to jasno režireno i uloge su podeljene. Kad šef poslaničke grupe krene da aplaudira onda svi apludiraju. Nema šanse da će neko od poslanika vladajuće stranke samoinicijativno krenuti da napada nekoga iz opozicije. Sve je to unapred dogovoreno“ rekao je Vukadinović u jutarnjem programu „Probudi se“ na Nova S.

On je ocenio da „mada neke od scena iz parlamenta izgledaju smešene, suviše je sve to dramatično i crno, ali ilustrativo kakvo je stanje naše demokratije“.

„Mora da se zadrži minimum dostojanstva te institucije. Ni ranije situacija nije bila idealna. Skupština je i tada bila na ivici ponora, a čini mi se da je sada napravila još jedan korak napred“ naglasio je Vukadinović, koji je u prethodnom sazivu bio poslanik u Skupštini Srbije.

Govoreći o problemima i novim nesuglasicama unutar opozicije, Vukadinović je naveo da je “ za čvršći i principijelni stav kada je u pitanju udruživanje”, ali je istakao da se nada da će sve to ići ka normalizaciji.

„Suviše je to sitna i suptilna dilema da bi se zbog nje rizikovao novi sukob u opoziciji. Postoji nešto što je opozicija i što nije. Neki su izašli na izbore, ali neki su priznali i tu svoju grešku. Nisu svi ni na toj strani isti“ naveo je on.

Govoreći o otvaranju javnog servisa za predstavnike opozicije, Vukadinović je rekao da  opozicija treba da koristi prilike da nastupa na RTS, ali i da insistira i na ozbiljnijim i suštinskijim stvarima”.

Analizirajući spoljnu politku Srbije, Vukadinovć je upozorio da se predsendik Srbije Aleksandar Vučić “već drugi put pogrešno kladio na pobednike američkih izbora i zato će morati da se iskupi”.

“Biće pritisaka. Jedinim delom su oni objektivni, ali jednim delom su i posledica pogrešnih poteza naše vlasti” zaključio je on.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare