Foto: Nova S

Gost večerašnje emisije "Među nama" bio je predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić, koji je sa novinarkom Majom Nikolić razgovarao o Kosovu, vlasti u Srbiji i Narodnoj stranci.

Nikolić se na početku osvrnula na današnju odluku Vlada Srbije da u narednih šest meseci prekine sve vojne vežbe i sve vojne aktivnosti sa svim partnerima, te podsetila na objašnjenje ministra odbrane Aleksandra Vulina, koji je rekao da se Republika Srbija nalazi pod strašnim i nezasluženim pritiskom Evropske unije.

Jeremić je rekao da ne bi da tumači rečnike ministra Vulina, jer je to nešto već viđeno, ali je istakao „da je zapravo cela stvar u tome, da u ovome momentu kada su u Belorusiji dešava ono što se dešava, povećan jako senzitivitet EU“.

„Pritisak je sigurno izvršen, ali da li je to toliki pritisak da Aleksandar Vulin ili neko drugi ne može da noću spava, to je već drugo pitanje“, kazao je Jeremić.

Na pitanje ima li ovde diplomatije, on je rekao:

„Aleksandar Vučić je od prošlog petka u velikom problemu sa Evropskom unijom zbog onoga što je potpisao u Vašingtonu. I ovo je momenat u kome je on napravio jednu taktičku odluku. Takviu pritisci su postojali i ranije, ali je on sada iz taktičkih razloga procenio da mu nije sad naročito mudro da dodatno talasa, sutra će opet da se vrati, i nema tu kozistencije ili političke diplomatije ili strategije“, rekao je između ostalog lider Narodne stranke.

O čemu je još govorio Vuk Jeremić, pogledajte u video snimku:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare