Vuk Jeremić Foto: Ivan Dinić/Nova

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da opozicija najbolji rezultat na izborima može da postigne ako bude nastupila u dva bloka, od kojih bi jedan činile stranke državotvorne opozicije, a drugi prozapadne opozicije, saopštila je danas ta partija.

„Ili ćemo se ujediniti ili ćemo čekati neke druge izbore na kojima će biti moguća promena vlasti. Ako opozicija ne nastupi u dva bloka, onda će se opozicione stranke u kampanji neizbežno gložiti između sebe i neće postići dobar rezultat, a o pobedi tada nema ni govora“, rekao je Jeremić.

On je na skupštini Opštinskog odbora Narodne stranke Stari grad naveo da postoje izgovori zbog kojih opozicija ne može da nastupi u dve kolone ali da narodu niko neće moći da objasni zbog čega nije bilo dovoljno razuma da se nastupi na jedini način koji donosi promenu vlasti.

„Imamo možda još nekoliko nedelja dok ne budu raspisani izbori. Narodna stranka je otvorena za udruživanje sa strankama državotvorne i patriotske orijentacije. Apelujem na sve koji se politikom ne bave kao biznisom da razmisle o neophodnosti ujedinjenja državotvorne opozicije“, rekao je Jeremić.

Jeremić je naveo da je Narodna stranka postavila jasnu liniju razdvajanja – odbacivanje „francusko-nemačkog“ plana za nezavisnost Kosova, dodavši da su upravo zbog toga „letos pritisnuta sva dugmad“ sa ciljem da se politika Narodne stranke promeni, ali da taj pokušaj nije uspeo.

„Danas smo, međutim, jasniji i jači i vidljiviji nego ikada kada je reč o našim opredeljenjima“, istakao je Jeremić.

Za predsednika Opštinskog odbora Narodne stranke Stari grad izabran je Goran Koprivica, a izabrani su i delegati za Skupštinu Narodne stranke, zakazanu za 22. oktobar.

BONUS VIDEO: Vuk Jeremić o tome kako je došlo do sukoba s Miroslavom Aleksićem 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare