Duško Vujošević Foto:Medija centar Beograd

Košarkaški trener i kandidat Socijaldemokratske stranke (SDS) Duško Vujošević za gradonačelnika Beograda na izborima 3. aprila izjavio je danas da neće odgovarati na napade funkcionera Srpske napredne stranke (SNS) i da njemu niko ne može da određuje šta će da misli o ratu u bivšoj Jugoslaviji.

„Po pitanju građanskog rata u bivšoj Jugoslaviji zna se šta sam mislio, šta mislim i šta ću misliti. To mi ne može određivati nikakav vođa, niti stranka, niti skupština. Mislim svojom glavom, a u vreme tog rata bio sam prisutan u Srbiji“, naveo je Vujošević u izjavi koju je preneo SDS posle „napada režima na Vujoševića, prvo preko režimskih tabloida, a onda i preko visokih stranačkih funkcionera SNS i dežurnih apologeta“.

Vujošević je dodao da je dao izjavu gde je precizno objasnio kakva je i na šta se odnosi, ali da ne može odgovarati za neprofesionalne novinare koji tu izjavu prenose na način koji njima odgovara.

„Vidim da SNS, pogotovo od momenta kada su objavljena određena ispitivanja javnosti o rejtingu opozicionih političara, želi da im odgovorim na ovakve petparačke napade. Ali ja se u njihovo kolo neću hvatati, jer su oni zlo i zlo je sve što kažu“, kazao je Vujošević.

On je naveo da im neće odgovarati na način na koji priželjkuju, „jer oni drže tiganj vlasti za dršku, a ko sa njima uđe u sukob po njihovim pravilima stavlja prstu u vrelo ulje“, a „pogotovo nije vreme za ovakve polemike dok razgovor vode Kurti i Murti“.

Socijaldemokratska stranka je pre dva dana osudila napad tabloida u kojima je Vujošević označen najgnusnijim etiketama i prenela Vujuševićevu izjavu da je izvrtanje njegovih reči poslužilo „kvazipatriotama da i danas dele lekcije o patriotizmu“.

„U pomenutom intervjuu za hrvatski list govorio sam pre svega o sportu, a odgovarajući na kraju intervjua na pitanje novinara koji je podsetio na davni naslov u Nedeljniku objasnio sam da taj naslov nije tačan prenos mojih reči iza kojih i danas stojim, a koje se odnose na to da je vlast u Srbiji bila najodgovornija što nije izbegnut građanski rat, budući da je Srbija bila najmnogoljudnija država u bivšoj Jugoslaviji i da je kontrolisala JNA. Pri tom, nigde nisam rekao da je Srbija jedini, već najveći krivac za to što rat nije izbegnut“, rekao je Vujošević 16. avgusta.

***

BONUS VIDEO: Ovacije Duletu Vujoševiću


***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare