natasa vuckovic
Foto: N1

Poslanica Demokratske stranke u Narodnoj skupštini Nataša Vučković reagovala je na raspuštanje Statutarne komisije DS ističući da predsednik partije Zoran Lutovac u obračunu sa neistomišljenicima koristi nedozvoljene metode.

Suspendovanjem članova Statutarne komisije Zoran Lutovac izvršio je pravno nasilje. Organ stranke mogu da raspuste oni koji su ih postavili. Statutarnu komisiju, koju je, kao i Lutovca, izabrala Skupština ne može da raspušta Izvršni odbor, koji čine terenski članovi DS“, rekla je Vučkovič za Nova.rs

Ona je dodala da Lutovac ne bi smeo ni da komentariše odluke Statutarne komisije, koje su konačne, a kamoli da se obračunava sa njima na ovaj način. Komentarišući podele u DS, Vučković je rekla da su sukobu politički, a ne lični.

„Podele u stranci su čisto političke. Postavlja se pitanje šta radi Demokratska stranka poslednje dve godine. gde je njena evropska platforma, s kime se druži, koga podržava. Ako je DS sada na respiratoru, šta će biti posle 21. juna“, upitala je Vučković.

Da podsetimo, u subotu je Izvršni odbor Demokratske stranke doneo odluku o jednogodišnjoj suspenziji šest članova stranke. Suspendovano je šestoro od sedmoro članova Statutarne komisije ove stranke.

Suspendovani su Srđan Sandić, Milan Ivanović, Suzana Bojković, Mirko Šoć, Filip Isailović i Dejan Kranječević, a glasanje je bilo tajno. Ova komisija poništila je nekoliko odluka Predsedništva stranke, a zamereno im je da su na taj način sprečavali i ometali reformu DS.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare