Foto: TANJUG/ JADRANKA ILIC/ nr

Predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) izjavio je da nije siguran da je pročitao izjavu gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića o Romima, ali je dodao da ta stranka osuđuje svaki vid diskrimacije, bilo da je ona verska, nacionalna ili bilo koja druga. Na pitanje novinara N1 da li će se kampanja najavljenog Nacionalnog pokreta za državu finsirati javni ili stranačkim novcem, Glišić je rekao da je formiranje pokreta tek na svom početku.

„Ali, izvinjavam se, ovu izjavu nisam pročitao konkretno i ne mogu do kraja da je komentarišem“, rekao je Glišić, a prenosi N1.

Podsećamo, gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić, između ostalog je izjavio da rešenje problema nelegalnih romskih naselja jeste da se Romi integrišu u društvo, navodeći da to nije moguće ukoliko oni sami to ne žele.„To je teško jer oni (Romi) sami to odbijaju i na taj način ugrožavaju i svoj i život svojih komšija i sugrađana. Reč je o velikom broju naselja u kojima se ne poštuju nikakva pravila“, kazao je Šapić.

Pročitajte još...

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković osudila je izjavu kao „sramnu, neprimerenu i duboko zabrinjavajuću“, a opozicija je zatražila da „Šapićev rasizam hitno osude sve institucije“.

O finansiranju pokreta…

Na pitanje novinara N1 da li će se kampanja najavljenog Nacionalnog pokreta za državu finsirati javni ili stranačkim novcem, Glišić je rekao da je formiranje pokreta tek na svom početku.

„Kada ga budemo formirali i definisali, a predsednik Vučić je rekao da će to da traje narednih nekoliko meseci, naravno da ćete dobiti sve informacije“, rekao je funkcioner SNS.

On je naglasio da će, kao što SNS predstavlja transparentno svaku akciju i podnosi izveštaje nadležnim institucijama, i pokret čiji će deo biti, svima koje bude zanimalo jasno će dostaviti podatke.

„Mi kao stranka smo uvek bili jasni i transparentni po pitanju finansiranja kampanje. I kada budemo deo nekog bloka, bićemo otvoreni, jasni i transparentni“, rekao je Glišić i naglasio da je pokret još na nivou ideje koja „tek treba da se utemelji kako će da izgleda“.

Kada se to dogodi, poručuje Glišić, „imaćete svaki detalj kako se finasira u mesecima pred nama“.

„Dozvolite da poradimo na toj ideji“, istakao je funkcioner SNS i dodao da SNS „prethodnih koliko već godina egzistira na političkoj sceni“ i da „nikada nisu imali problem“. „Svaki dinar se znao kuda je otišao i kako je ušao u stranku, nemamo nikav problem s time“, dodao je.

„Nadležnim organima, revizorskim institucijama podnosimo izveštaje, nije to tema gde možete u bilo čemu lošem da nas uhvatite, tu smo vrlo čisti i jasni“, rekao je Glišić, odgovarajući na pitanje novinara N1.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare