Aleksandar Vučić Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić dobija međunarodnu pažnju - standardno, ne po dobru. Španska televizija ismevala je njegov potez mahanja nepostojećim ljudima iz voza.

Aleskandar Vučić i premijer Mađarske Viktor Orban vozili su se brzim vozom nazvanim „Soko“ odmah po otvaranju međunarodne pruge Beograd – Budimpešta.

Tom prilikom, Vučić se pretvarao da na spoljnoj strani postoji grupa okupljenih građana kojima maše – dok u realnosti, maše u prazno, baš kao što je to činio i ranije.

Ovaj bizaran potez nije promakao ni stranim medijima koji su ga ismevali u programu.

Vučić je tako postao zvezda španske televizije, a voditeljka koja je vodila program podsmevala se njegovoj sumanutoj političkoj manipulaciji.

Pored Vučiča i Orbana, putovali su i premijerka Ana Brnabić, ministri Aleksandar Vulin, Tomislav Momirović, Maja Gojković, Siniša Mali, predsednik pokrajinske vlade Igor Mirović, gradonačelnik Beograda, Zoran Radoičić, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, kao i ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko.

Izgradnja deonice pruge od Beograda do Novog Sada počela je krajem 2017. godine, za vozove brzine 200 kilometara na sat, a koštala je oko 935 miliona dolara.

Direktni vozovi će od stanice Beograd-Centar, u Prokopu, do centra Novog Sada, kako je najavljeno, stizati za 36 minuta.

Više o tome možete čitati na linku.

BONUS VIDEO: DS doneo sadnicu šljive Vučiću: Bez promena ostaće nas za pod jedno drvo

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare