Vučić: Želimo da počne proizvodnja Sutnjika do kraja godine

Politika 01. mar. 202100:37
Podeli:
Foto: TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/ nr

Predsednik Aleksandar Vučić kazao je da je zaključno sa večerašnjom isprukom stiglo 293.000 doza ruskih "Sputnjik V" vakcina, a da do kraja godine očekuje početak proizvodnje ruskog cepiva u Srbiji.

„Naši bi kapaciteti (za proizvodnju) bili do 20 miliona, sve što je preko pet ili šest miliona doza bi podelili našim prijateljima u regionu. U ovom trenutku imamo 2.66 miliona vakcina… tako da računajte da smo obezbedili vakcinciju i revakcinaciju za 1,4 miliona ljudi“, kazao je Vučić i dodao da je „to je realno više od 20 odsto stanovništva, sigurno preko 25 odsto punoletnog stanovništva“.

POGLEDAJTE JOŠ:

On je, nakon dočeka još 100.000 ruskih vakcina na aerodromu „Nikola Tesla“, objasnio da je poslednja pošiljka po sastavu namenjene ljudima koji treba da prime drugu dozu, koja će početi „koliko od sutra“.

Dodao je i da je ugovoreno dva miliona ruske vakcine, još dva miliona „Sinofarma“, milion i po Moderninog medicinskog rešenja.

Komentarišući najave da će EU zabraniti izvoz vakcina, Vučić je rekao da Srbija neće biti obuhvaćena restrikcijama.

„Kada sam govorio o bogatim zemljama, rekao sam istinu. Neke zemlje su naručile sedam puta više vakcina nego što imaju stanovnika. To ima smisla samo da svi drugi ne mogu da dobiju. Mi smo pokazali da ne morate da budete bogati, ali da imate političke prijatelje, da vodite slobodarsku nezavisnu politiku, i da imate prijatelje koje žele da pomognu“, kazao je predsednik.

 

 

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar