Foto: Slaavica Panić/Nova.rs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić započeo je danas posetu Zlatiborskom okrugu, gde će u toku dana otvoriti hotel "Terme 36.6" i fabriku AFT.

Vučić je posetu Zlatiborskom okrugu započeo susretom sa građanima i poljoprivrednim proizvođačima Prijepolja.

Predsednik je u razgovoru sa njima rekao da će već za 15 do 20 dana doći mašine koje će uraditi tri puta, od Prijepolja do Mileševe, put do Ivanja, kao i put Kamena Gora – Bare.

„Već za 15 do 20 dana mašine izlaze na teren“, rekao je Vučić.

Naglasio je da je strateški najvažnije da se urade putevi, kako bi došli investitori u taj kraj.

Vučić kaže da će država uraditi brzu saobraćajnicu koja će spojiti Prijepolje sa Dugom Poljanom, gde će proći deonica autoputa Požega – Duga Poljana – Boljare na granici sa Crnom Gorom.

Podsetio je da će taj deo Srbije biti povezan autoputem do Kotromana.

„Neće investitori da dođu tamo gde nema brze saobraćajnice i autoputa“, napomenuo je Vučić.

Dodao je da u Prijepolju treba izgraditi i gasovod, kanalizaciju i drugo, ali da će se prvo raditi na putevima pošto je u razgovoru s građanima video da im je to najpotrebnije.

Dodao je da, na primer, Teklas hoće da gradi još jednu fabriku, ali da je potrebno da se razvuče gasovod od Leskovca do Vranja.

Nakon sastanka sa građanima Vučića očekuje sastanak i sa predsednicima opština Prijepolje, Priboj, Nova Varoš i Sjenica.

Predsednik će posetu Zlatiborskom okrugu nastaviti u Priboju gde će otvoriti hotel „Terme 36.6“, a potom i fabriku AFT.

Nekadašnji hotel „Priboj“, koji se nalazi u centru starog Priboja, otvoren 1950. godine, kasnije poznat pod imenom hotel „Bić“, od danas, potpuno renovinar, nosi naziv „Terme 36.6“.

AFT je nemačka kompanija koja se bavi proizvodnjom delova za automobilsku industriju i koja će danas zvanično otvoriti svoju fabriku i u Priboju.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare