Alreksandar Vučić Foto:TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE

Predsednik države Aleksandar Vučić izjavio je danas u Kruševcu da Srbija mora da vodii "ozbiljnu, odgovornu, ponekad lukavu a uvek promišljenu politiku, ali takvu da štitimo nacionalni i državni interes".

„Vidovdan nije vreme da odgovaram Aljbinu Kurtiju, koji izlazi s ekstremnim zahtevima i govori, kao o nečem normalnom, da dobiju stolicu u Ujedinjenim nacijama, da Kosovo priznamo kao nezavisno“, rekao je Vučić, posle sednice Vlade Srbije na kojoj je i on učestvovao, navodeći da se Kurti poziva na američkog predsednika i najveći broj zemalja Evropske unije.

Kako je Vučić naglasio, Srbija brani međunarodno pravo i rezoluciju Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

On je rekao da se mora gledati u budućnost kako bi izbegavali tragedije, „da bismo mogli da vidimo svoje mesto na pijedestalu najboljih u Evropi a ne da budemo među najgorima i da živimo od različitih, mitova ma koliko oni bili lepi i mi ih voleli“.

Na pitanje da komentariše stav predsednika Srpskog pokreta Dveri Boška Obradovića da je spreman da sedne sa svakim srpskim rodoljubom da se čuva Kosovo u Srbiji, Vučić je rekao da je to razuman stav.

On je naveo da mora da postoji dijalog u javnosti, ali na racionalnom nivou, „da se razume šta su naši srpski interesi, da majkama ne vraćamo sinove u kovčezima“.

Vučić izneo pogrešne informacije o broju Srba u Kosovu Polju

On je priznao da je pogrešio kada je izjavio da u Kosovu Polju više nema Srba i uputio im izvinjenje. Rekao je da se nada da će ih uskoro posetiti.

“Da, sinoć sam razmenjivao poruke sa Srbima iz Kosova Polja, ima ih 45, kažu da ih ima još 15 u jednoj grupi, da li to pripada Bresju ili Kosovu Polju svejedno… Kada pogrešim meni nije teško da to kažem”, rekao je Vučić u Kruševcu.

On je naveo da za svakog od tih ljudi država i on lično brinu, kao i da je već dogovoreno kako da im se pruži pomoć.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare