Aleksandar Vučić Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao da je "velike sile" neće promeniti stav kad je reč o Kosovu i da će tražiti od Srbije da dopusti Prištini ulazak u Ujedinjene nacije.

„Stvari će uvek ostati iste. Oni ne menjaju svoje stavove i želeće po svaku cenu da Srbija, na ovaj ili ona način, ili dozvoli ulazak Prištine u UN ili da ih priznamo. Onda će reći da je super ustupak Prištini, ukoliko ne dođe do međusobnog priznanja, nego samo da ih pustimo u UN. To su štosevi za malu decu. Oni misle sa nama da mogu da se igraju kao da nismo slobodna i nezavisna zemlja. Ali takva su pravila igre, suviše smo mi mali da bismo mogli da promenimo ceo svet“. rekao je on.

Pročitajte još...

Predsednik Srbije rekao je da će razgovarati sa predstavnicima Holandije i Belgije na marginama susreta u Tirani.

„Naravno, razgovaraću i sa Makronom sa kojim sam razmenjivao i poruke po ovim pitanjima, a videću, razume se i sve ostale. To je, kad se skupite, onda… Nego, u znam u šta će da se pretvori. Glavna tema će biti sankcije, a da nisu sankcije bilo bi Kosovo. A onda na to možete da dodate Vjosu Osmani, Mila Đukanovića i neke druge iz regiona i onda možete da mislite kako će to ‘ugodna situacija’ da bude za Srbiju“, naveo je on.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar