Aleksandar Vučić Foto: TANJUG/ MARKO ÐOKOVIĆ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Valjevu da će u rekonstrukciju, dogradnju i opremanje bolnice u tom gradu biti uloženo oko 110 miliona evra.

U obraćanju na predizbornom skupu koalicije oko Srpske napredne stranke (SNS), Vučić je rekao da je to jedno od „najvećih obećanja“ tokom kampanje za lokalne izbore 2. juna.

„Rekonstruisaćemo i dograditi bolnicu u Valjevu i u potpunosti je opremiti. To je na današnji dan oko 110 miliona evra“, rekao je Vučić.

Aleksandar Vučić

Najavio je i da će u narednih godinu dana početi „puna rekonstrukcija“ pruge od Valjeva do granice sa Crnom Gorom na kojoj će po njegovim rečima, vozovi moći da idu i brzinom od 160 kilometara na sat.

„Time Valjevo postaje i železnički čvor“, rekao je nekadašnji predsednik SNS.

Komentarišući rezultate glasanja u Generalnoj skupštini UN u kojoj je usvojena „rezolucija o genocidu“ u Srebrenici, Vučić je ocenio da je po „napadima iz regiona više nego jasno“ da je srpska delegacija u Njujorku, koju je predvodio, „makar nešto uspela“.

PROČITAJTE JOŠ:

„Mala Srbija izašla je sa 25 glasova više nego svi oni zajedno“, dodao je Vučić.

Funkcioner Socijalističke partije Srbije (SPS) i ministar bez portfelja Đorđe Milićević pozvao je građane Valjeva da budu jedinstveni i da 2. juna na izborima, kako se izrazio „pomognu predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i odbrane Valjevo“.

„Ponosan sam što sam Srbin, i Valjevac, ponosam sam na odlučnu i hrabru borbu predsednika Aleksandra Vučića u odbrani najveće svetinje, a to je naš narod i država“, rekao je Milićević na mitingu.

Pozvao je sve koji su ikada glasali za SPS da glasaju za listu Aleksandra Vučića, kako bi bili sigurni da „zemlja ide napred“.

Na lokalnim izborima u Valjevu 2. juna učestvuje šest lista.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare