Foto: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je Orden Republike Srbije na lenti predsedniku Gane Nana Ado Dankva Akufo-Adou i tom prilikom kazao da se dve države dobro razumeju, ali da je potrebno da se proširi saradnja.

„U političkom smislu se izuzetno dobro razumemo, ali je neophodno da se češće viđamo i čujemo“, kazao je Vučić u Palati Srbija, nakon uručenja Ordena.

On je rekao da će zajednička saradnja dve zemlje podrazumevati polja od razvoja IT sektora do vojno-tehničke saradnje, saradnje u okviru poljoprivrede a naročito u polju obrazovanja.

Vučić je kazao da Gana postaje članica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, zbog čega Srbija treba da informiše Ganu o dogadjajima u regionu – za šta je Vučić naveo da je već postignut dogovor.

Želim da ojačamo saradnju sa Srbijom

Ado Dankva Akufo-Adou se zahvalio, navodeći da je reč o poseti nakon mnogo decenija.

Rekao je da se nada da Srbiju i Ganu u budućim odnosima čeka svetla budućnost i da njegova zemlja namerava da otvori vrata za dalju saradnju.

Ado je, nakon što mu je predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio Orden, istakao da je to velika čast i za njega i Ganu. Rekao je da je „došao da potvrdi privrženost“ Gane Pokretu nesvrstanih zemalja i dodao da „ide za velikim koracima“ predsednika Nkrumaha koji je došao u Beograd 1961. godine i, kako je naveo, uspostavio odlične odnose sa jugoslovenskim predsednikom Josipom Brozom Titom.

„Ne znam da li ću uspeti da dosegnem predsednika Nkrumaha, ali ću dati sve od sebe da i naš odnos bude plodonosan za obe zemlje“, kazao je Akufo-Ado Vučiću.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare