Zoran Zaev, Aleksandar Vucic i Edi Rama
Zoran Zaev, Aleksandar Vučić i Edi Rama Foto:Tanjug/AP Photo/Boris Grdanoski

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je premijeru Severne Makedonije Zoranu Zaevu, povodom požara u bolnici u Tetovu, izrazio saučešće u ime svih građana Srbije porodicama nastradalih i građanima Severne Makedonije.

„Građani Srbije su u bolu zajedno sa ljudima u Tetovu. Spremni smo da pružimo svaku bratsku pomoć, jer u ovoj tragediji građani Makedonije nisu sami“, naglasio je predsednik Vučić u telefonskom razgovoru sa premijerom Zaevom.

Pročitajte još...

Veliki požar izbio je sinoć u kovid bolnici u Tetovu. Zasad je pronađeno 14 beživotnih tela, ali se procenje da će u toku dana ta brojka rasti, te se očekuje preko 30 žrtava tragedije.

Požar je izbio oko 21 časova, a hitne službe i vatrogasci su odmah reagovali i stigli na lice mesta. Uprkos brzo reakciji, bolnica je potpuno izgorela.

Iako tačan razlog izbijanja požara još uvek nije poznat, postoje sumnje da je tragediju uzrokovala eksplozija boce sa kiseonikom. Direktor bolnice Gzim Nuredini izjavio je da žrtve još uvek pronalaze u ruševinama nekadašnjeg kovid objekta, kao i da identiteti mnogih nisu poznati.

Tamošnje vlasti su objavile da su tela 14 nastradalih prevezena u forenzički centar, jer je istraga o nesreći u toku. Premijer Zoran Zaev izrazio je saučešće porodicama žrtava i istakako da je reč o velikoj tragediji, koja će se dugo pamtiti.

Pokrenuta istraga o požaru

Kovid bolnica izgrađena je nedavno zbog velikog broja novozaraženih u Severnoj Makedoniji. U procesu izgradnje prijavljeno je nekoliko infrastukturnih nepravilnosti, ali je izvođač radova obećao da će sve biti sanirano u najskorijem roku.

Vlada Severne makedonije zakazala je za danas u 10 sati vanrednu sednicu zbog izbijanja požara, a rezultati istrage očekuju se u narednim danima.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare