Aleksandar Vucic Zeljka Cvijanovic i Milorad Dodik
Aleksandar Vučić, Željka Cvijanović i Milorad Dodik Foto:TANJUG/ BORISLAV ZDRINJA

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Banjaluci da će Srbija pomoći četiri opštine u Republici Srpskoj i BiH, te da će uložiti između 73 i 75 miliona evra u aerodrom u Trebinju.

Vučić je rekao da je danas sa predstavnicima vlasti u Republici Srpskoj razgovarao o saradnji.

„BiH je za Srbiju treća izvozna destinacija, ukupno trgovinski partner broj sedam. Verujem da trgovinska razmena u 2021. može biti značajno veća nego 2020. Imali smo koronu i pad od 11 odsto, to se dogodilo i sa drugim zemljama. Što se tiče Saveta za saranju Srbije i RS, pažljivo sam saslušao sve što misle o političkoj situaciji moje domaćine. Za nas je važno da čuvamo ekonomiju, održavajaći mir, da će ljudi imati posla, budućnost i da je važno da je mir naša budućnost i zajednički rad“, rekao je Vučić.

On je naveo da je Srbija pomagala kada je bilo potrebno, ali i da će posebnu pažnju posvetiti pomoći četiri opštine – Drvaru u Federaciji, kao i Dubici, Nevesinju i Kostajnici u RS.

„To nisu ulaganja od stotine hiljada evra, ulaganja su od miliona i miliona evra. Znamo da je to nedovoljno. Želim da kažem da ćemo mnogo da uradimo, od izgradnje lokalne infrastruktura, puteva, škola, vrtića… To će biti primer onoga što možemo da uradimo“, rekao je predsednik Srbije i dodao da je razgovarao o aerodromu i Trebinju.

„Vrednost je između 98 i 100 miliona evra, pri čemu će Srbija da uloži između 73 i 75 miliona. Imaćemo i veće troškove jer su potrebne godine da se aerodrom razvije. Mislimo da je to izuzetno važan projekat za celu Hercegovinu“, rekao je Vučić.

On je naveo da Srbija misli da pruži značajnu podršku građanima RS, kroz podršku izgradnji autoputa do Bjeljine.

„Srbija će od 136 miliona evra, na sebe preuzeti oko 100 miliona evra“, izjavio je Vučić.

On je dodao da će verovatno biti izloženi kritici zbog ogromne pomoći, ali da je on na to ponosan. Kako je naveo, Srbija ima ubedljivo najviše stranih investicija, te da možemo da pomognemo.

Vučić je naveo da je za Srbiju važna borba protiv organizovanog kriminala i korupcije, te da su postignuti značajni rezultati u poslednja dva do tri meseca.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare