Foto: BETAPHOTO/MILOS MISKOV

Predsednik pokreta “Ljubav, vera, nada” Nemanja Šarović rekao je za Nova.rs da je predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, protivzakonito zadržao, odnosno ukrao, poklon koji je dobio od predstavnika Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Prema njegovim rečima, tadašnji ministar odbrane, Aleksandar Vučić, 2013. godine, dobio je na poklon zlatnu kamilu, nakon zaključivanja višemilionskog ugovora između državne firme Ujedinjenih arapskih emirata i naše državne firme o radu na raketi ‘Alas’. Vučić je, kako kaže Šarović, poklon dobio za vreme sajma naoružanja u Abu Dabiju.

Pročitajte još...

U razgovoru za naš portal, Šarović je objasnio da je šef srpske države ukrao poklon tako što je prijavio da vredi svega 400 dinara, iako je višestruko skuplji.

Prema zakonu, državni funkcioner može da zadrži poklon ukoliko njegova vrednost ne premašuje 10 odsto prosečne plate. Ako se uzme da je prosečna plata oko 500 evra, to znači da svaki poklon čija je vrednost nešto manje od 60.000 dinara.

“Došao sam do fotografije kad on prima kamilu i ona je zlatna. Arapima je kulturološki blisko da daju zlatne poklone. Pogledajte kutiju u kojoj se poklon nalazi, ona sama vredi neuopredivo više od tih 400 dinara”, ističe Šarović, odgovarajući na naše pitanje kako vidi to što je tadašnji ministar odbrane, Aleksandar Vučić prijavio Agenciji za borbu protiv korupcije da je dobio plastičnu kamilu.

Foto: Printscreen

“Nezamislivo je da mu neko pokloni plastičnu kamilu i da bi on zadržao to. Da nije istina ovo što govorim, Vučić bi kroz svoju propagandnu mašineriju učinio sve da demantuje ovo što ja tvrdim. Ovo je dokazano i on ne može da izmeni izveštaj koji je predao pre osam godina. Kamila je od čistog zlata i zato ju je zadržao”, napominje Šarović.

“Dačić i Vučić su ljudi bez karaktera, predsednik SPS bi mu okrenuo leđa kad bi imao gde da ode”

Nemanja Šarović, svojveremeno je kao šef beogradskog odbora Srpske radikalne stranke, bio potpisnik koalicionog sporazuma, 2008. godine, između SRS i Socijalističke partije Srbije, koji je poništen odlukom socijalista da uđu u koaliciju sa Demokratskom strankom.

“Koliko se sećam, taj koalicioni sporazum smo potpisali Aleksandar Antić i ja. Kad je reč o Vučiću i Dačiću, niti tu ima ljudi, niti tu postoje međuljudski odnosi. Nema principijelne razlike između njih dvojice, obojica su beskrupulozni i jure sopstvenu korist. U svakom trenutku će Vučić učiniti sve protiv Ivice Dačića, da unišiti njega i njegovu stranku, a sigurno bi i Dačić okrenuo leđa Vučiću kad bi imao mogućnost. Ipak, to u ovom trenutku nije realno i priča o tome kako postoji mogućnost da to Dačić uradi služi za mobilizaciju Vučićevog biračkog tela”, zaključuje Šarović.

Foto: BETAPHOTO/Velimir Perovic

Podsetimo, Nemanja Šarović je ove nedelje održao konferenciju za medije ispred Predsedništva Srbije, gde je govorio o poklonu koji je Vučić dobio, a zadržao. Neposredno pre održavanja konferencije, na Andrićevom vencu su se pojavili plakati „Vučiću, vrati kamilu“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare