Aleksandar Vučić Foto: Printscreen/TvPink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je večeras održana sednica Saveta za nacionalnu bezbednost, jer je pokušano, kako je rekao, nasilno zauzimanje institucija države Srbije. On je naveo da je uhapšeno više od 35 više učesnika protesta opozicije i da se hapšenje nastavlja tokom noći.

„Za neka lica se utvđuje identitet, biće svi pohapšeni tokom noći“, rekao je Vučić u još jednom vanrednom obraćanju javnosti večeras nakon sednice Saveta.

On je rekao da su analizirali sve što se događalo večeras i „zahvalio se pripadnicima kako policijske brigade, tako žandarmerije, svim pripadnicima policije“, koji su, kako je rekao, „podneli težak teret“.

Vučić je naveo da će svi uhapšeni odgovarati za nasilničko ponašanje.

Dodao je da su za sada dvojica policajaca teško povređena i da je više njih sa lakšim povredama.

„Jednom je jedva zaustavljeno krvarenje. Imamo više lakše ili još sa nejasno utvrđenim stepenom povreda. Njih su gađali kockama sa kojima bukvalno možete da ubijete čoveka. Staklo im je padalo na vizire, lica, ruke i noge“, kazao je Vučić.

On je istakao da će država da reaguje i da je uveren da će tužilaštvo i nadležni organi da reaguju u skladu sa Ustavom i zakonima naše zemlje.

„Niko nema pravo na uništava našu kuću, da uništava imovinu naše zemlje i građana, a još manje da nanosi teške telesne povrede našim policajcima“, rekao je Vučić.

Večeras je, kako je rekao, pokušano „nasilno zauzimanje državnih institucija“, a postoje dokazi da je sve „bilo pripremano“.

Dodao je i da za to „imaju čvrste dokaze“.

Šef Biroa za koordinaciju službi bezbednosti Ivica Dačić rekao je da je za sutra u 15 sati zakazao sednicu tog tela.

Predstavnici liste „Srbija protiv nasilja“ pokušali su večeras da uđu u Skupštinu grada zbog izbornih neregularnosti, u čemu ih je sprečila policija, nakon čega su okupljeni građani razbili stakla i prozore na toj zgradi.

BONUS VIDEO: Policija krenula na građane

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare