Aleksandar Vučić u Vranju Foto:Instagram/buducnostsrbijeav

Srbija je spremna da pomogne izbeglicama iz Ukrajine na svaki način, kao i da, ako bude trebalo, pruži medicinsku pomoć i bolesnima, povređenima i ranjenima, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom zvanične posete Prihvatnom centru u Vranju u kome je trenutno smešteno 67 izbeglica. Predsednik je tokom posete sa decom igrao fudbal i podelio im poklone, a obišao je i sobe u kojima su ovi ljudi smešteni.

Tokom obraćanja medijima poželeo je svima da dočekaju mir i da mogu da se vrate kući i poručio da ko god bude želeo uvek može da živi i radi u Srbiji.

Novi ambasador Ukrajine u Beogradu Volodimir Tolkač bio je takođe deo delegacije i on se zahvalio srpskim vlastima i narodu na gostoprimstvu i brizi za građane Ukrajine.

Aleksandar Vučić u Vranju Foto:Instagram/buducnostsrbijeav

Tokom konferencije za medije predsednik je govorio i o formiranju nove Vlade „čim se formira novi parlament“.

„Nadam se da će sad konačno da završe sve procedure. Kad budemo imali konačan spisak poslaničkih grupa ili lista koje su ušle u parlament, onda ću nosioce tih lista pozivati na razgovore u cilju što bržeg obavljanja razgovora i formiranja Vlade“, rekao je on i dodao da se sa formiranjem Narodne skupštine i Vlade, nakon izbora koji su održani 3. aprila, kasni zbog „tehničkih problema“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare