Vučić u Sloveniji: Odgovornost svih nas na Zapadnom Balkanu da sačuvamo mir

Politika 18. apr. 202220:51
Podeli:
Aleksandar Vucic i Borut Pahor
Aleksandar Vučić i Borut Pahor Foto:TANJUG/ FOTO PREDSEDNISTVO

Odgovornost svih nas na Zapadnom Balkanu je da sačuvamo mir i ne dopustimo da politike prošlosti dovedu do bilo kakvih incidenata, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom radne posete Sloveniji.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je slovenačkom kolegi Borutu Pahoru na gostoprimstvu u, kako je rekao, prijateljskoj Sloveniji, prenosi RTS.

„U pravu je predsednik Pahor kada kaže da je odgovornost na svima nama na Zapadnom Balkanu da sačuvamo mir i stabilnost i upravo tako ćemo morati da se ponašamo, da uložimo ogromnu energiju da ne dopustimo da politike prošlosti dovedu do bilo kakvih incidenata i bilo kakvih problema“, rekao je Vučić.

Istakao je da Srbija i Slovenija imaju odličnu bilateralnu saradnju i u politici i ekonomiji.

"Zahvalan sam predsedniku Slovenije, našem prijatelju Pahoru, na podršci Srbiji na evropskom putu. Slovenija nikada nije tražila takozvani dovoljni razlog da zaustavlja Srbiju na njenom evropskom putu, naprotiv, uvek je bila tu da pomogne", naveo je predsednik Vučić.

Aleksandar Vucic i Borut Pahor
Aleksandar Vučić i Borut Pahor Foto:TANJUG/ FOTO PREDSEDNISTVO

Pahor je rekao da je Vučića pozvao kako bi razmenili poglede na situaciju na Zapadnom Balkanu i u Evropi, sa ciljem zaštite mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu.

"Razgovarali smo o ratu u Ukrajini. Velika je odgovornost državnika da svojim postupcima ojačaju ekonomiju, očuvaju mir i stablinost. To je bitno i za evrointegracije regiona", rekao je Pahor.

BONUS VIDEO: Gde je Zapadni Balkan u Strateškom kompasu Evropske unije

Komentari

Vaš komentar