Foto: TANJUG/ JADRANKA ILIC

Nećemo da klečimo i molimo, hoćemo da čuvamo sećanje na stradale i nikada nećemo zaboraviti što ste našoj maloj zemlji i našem velikom narodu uradili, poručio je večeras u Kraljevu predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras u Kraljevu da NATO agresije, od pre 23 godine, nikada neće biti zaboravljena ali da se sa Alijansom mora razgovarati.

On je na državnoj ceremoniji obeležavanja 23. godišnjice početka NATO agresije na Saveznu Republiku Jugoslaviju (SRJ) zapita i kako se može zaboraviti NATO agresija, te pročitao imena stradalih iz Kraljeva.

„Kraljevo će ova imena večno da pamti i Srbija ih nikada neće zaboraviti“, rekao je Vučić.

Naglasio je i da će Srbija nastaviti „da neguje kulturu sećanja“.

Rekao je da se sa NATO mora razgovarati jer su oni, kako je naveo , „valjda jedini koju mogu da obezbede bezbednost našeg naroda na Kosovu“.

Aleksandar Vučić je na svečanom obeležavanju Dana sećanja na stradale u NATO agresiji rekao da je pre tačno 23 godine krenuo brutalan, jeziv, zločinački, užasan, neljudski napad na jednu malu zemlju.

„Na malu zemlju koja teško da je nekome nešto skrivila, ta mala zemlja nikoga nije napala, ničiju teritoriju bilo koje druge zemlje nije ugrozila. Ta mala zemlja i veliki narod hteli su samo da budu svoj na svome, da čuvaju svoja ognjišta, i ništa više. Ali neki drugi, njih ni manje ni više 19 velikih, najvećih, najmoćniji, jakih, najjačih, silnih, najsilnijih, su svu svoju hrabrost, bahatost, osionost, aroganciju želeli da pokažu na jednom malom nepokorenom narodu kao što je bio srpski“, naglasio je on.

Rekao je da im nije bilo dovoljno to što su ovom narodu činili godinama pre toga, već su svom svojom mašinerijom, političkom, medijskom, ekonomskom, a zatim i vojnom nasrnuli da ubiju dušu tog naroda.

„Naš narod nije ni znao šta ga je snašlo. Naši su ljudi ne verujući da je moguće da na kraju 20. veka neko bude tako brutalno napadnut od velikih junaka. Zamislite kakvo je to junaštvo 19 na jednog. Kada kažu da su branili mir, svet, što ne dobiste zeleno svetlo od UN, Saveta bezednosti, što ne legalizovaste svoju siledžijsku odluku“, zapitao je Vučić.

Kako je rekao „te siledžije, njih 19, nisu samo tukle jednog već i kada je taj jedan pao, i kada su mu deca uplakana pala na zemlju, nastavili su da ga šutiraju“.

„Hoćete da posle toga svake godine klečimo pred vama i da vam se izvinimo što ste nas tukli i što ste nam tukli našu decu, da bi razumeli opravdanost vašeg iživljavanja nad jednom malom zemljom i jednim ponositim narodom. Nećemo da klečimo i molimo, hoćemo da čuvamo sećanje na stradale nikada nećemo zaboraviti što ste našoj maloj zemlji i našem velikom narodu uradili“, poručio je Vučić.

Bonus video – Da se ne zaboravi – stradanje Jugoslavije pod bombama

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar