Foto: Filip Krajinčanić/Nova.rs

U četvrtak ću da podnesem izveštaj Vladi Srbije o razgovorima u Parizu i da skrenem pažnju na "neodgovornost i neozbiljnost pojedinih članove Vlade i javnih preduzeća", rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

„Danas sam imao duge razgovore sa premijerkom, i u četvrtak ću da podnesem izveštaj Vladi o razgovorima u Parizu vezano za Kosovo i Metohiju. Takođe ću i da skrenem pažnju na neodgovornost i neozbiljnost pojedinih ministara i direktora javnih preduzeća koji nisu ostvarili ono što je naznačeno. Svi samo pričaju o nekakvim izborima, pustite izbore“, rekao je Vučić uoči sutrašnjeg sastanka sa predsednikom Francuske Emanuealom Makronom u Parizu.

Istako je da ne razume da pojedini članovi vlade i direktori javnog preduzeća nisu u stanju da potroše pare koje su tražili pre dva meseca.

„Mi smo imali veliki suficit u januaru, a od predstavnika Vlade i javnih preduzeća sam tražio da potroše pare, da bi imali veći rast. Mi ćemo ove godine morati da jurimo i da radimo mnogo više kako bi se poredili sa državama koje imaju veći ekonomski pad i nižu osnovicu…“, rekao je on.

Vučić je napomenuo da „moramo da radimo i vikendom“.

„Često dođu kod mene pa traže da se uvede četvorodnevna radna nedelja i neradni vikendi. Ne može, mora da se radi i vikendom, ne može da bude neradnih dana, ako hoćemo da stignemo Francusku“, istakao je Vučić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare