Foto:TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je u 2023. godini iz budžeta potrošeno 4,4 milijarde evra na zdravstvo. On se osvrnuo na ulaganja države na Kosovu, rekavši da "ne sme ni da kaže koliko se novca izdvaja".

Vučić je kazao da je samo na tu oblast Srbija potrošila više „od budžeta Crne Gore i Republike Srpske zajedno“.

„Da vidite koliko novca trošimo ne samo za kapitalna ulaganja, za lekare, za medicinske sestre, potrošni materijal, za lečenje naših građana koje je i dalje besplatno i dostupno svima. To govori o visokoj socijalnoj svesti“, rekao je Vučić novinarima u Vranju posle obilaska Opšte bolnice u kojoj su u toku radovi na rekonstrukciji.

PROČITAJTE JOŠ....

Govoreći o novcu koji se izdvaja za Kosovo, Vučić je rekao da nove mere za podizanje nataliteta

„Ne mislim da je to ključni razlog. Ljudi na KiM znaju koliko je važno da čuvaju svoje ognjište i žele da imaju više dece. Ali ako mi time pomažemo da nabave opremu za bebe… Zapošljavanje je doprinelo. Mi na to uvek pristanemo, samo da imate u vidu, kad je reč o KiM, sa svim našim izdvajanjima…. Ne zato što to u punoj meri donosi rezultat, nego zato što znamo da time doprinosimo opstanku našeg naroda. Ja ne smem sad ni da vam kažem koliko mi novca trošimo za naše potrebe na KiM… Mi smo to pokrili po različitim ministarstvima, a onda bi neki drugi govorili o nečemu o čemu ne želim da govorim, a nemaju dovoljno pameti da to sračunaju. Tako da sam srećan i neću o tim ciframa da govorim, ali to je ogroman novac“, rekao je Vučić.

Vučić je govorio i o kosovskom ministru unutrašnjih poslova Dželjalju Svećlji, rekavši da može samo „da sanja ambasadu Srbije u Prištini“.

„To su ružni snovi, noćne more obično. Mogu da mu kažem da je KiM, u skladu sa Poveljnom UN, Rezolucijom 1244, Ustavom Srbije deo teritorije Republike Srbije. Znate, ta siledžijska politika u kojoj, uz podršku onu čiju podršku ne bi smeo da ima, misli da može da se iživljava nad našim narodom…. Trpeo je naš narod i gore dahije, ali ne doveka. Tako da, samo polako. Što se nas tiče, mi ćemo da budemo uz svoj narod i da pomažemo koliko god možemo“, rekao je Vučić.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare