Foto: privatna arhiva

Pokret ujedinjenih fantoma (PUF) objavio je danas novu pesmu pod nazivom "Vučiću, treneru!", koja, kako su naveli, "satirično" opisuje nameru predsednika Srbije Aleksandra Vučića da postane košarkaški trener.

Inicijalni povod za novu pesmu PUF-a, nakon pauze od skoro dva meseca, bila je odluka predsednika Vučića da po drugi put postane student.

PROČITAJTE VIŠE

Prvi čovek SNS-a upisao je Visoku sportsku školu strukovnih studija za košarkaškog trenera kako bi ostvario svoje dečačke snove.

Aleksandar Vučić se pohvalio indeksom
Instagram/BuducnostSrbije

Fotografija sa indeksom koju je predsednik objavio na društvenim mrežama izazvala je brojne reakcije, pa tako i odgovor Pokreta ujedinjenih fantoma.

Oni za Nova.rs kažu da pesma „Vučiću, treneru!“ predstavlja pokušaj da „na tendenciozan način prikažu jedan apsurd u kom živimo“.

„Smatramo da ljudi kroz šalu mogu najbolje da prežive ovaj haos. Sigurni smo da bi Nušić, da je živ, imao kilo materijala za svoje tekstove“, kažu iz Pokreta i dodaju da su njihove pesme namenjene svima, ne samo opozicionom delu publike.

U pesmi „Vučiću, treneru!“ predsedniku poručuju da spremi „čuvenu petorku“ za Košarkaški klub „Zabela“, koju će činiti ministar zdravlja Zlatibor Lončar, ministar policije Nebojša Stefanović, ministar finansija Siniša Mali, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, kao i predsednikov brat Andrej Vučić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare