Nedoumica: Da li je nestao uslov za upis u Vučićevu školu

Društvo 21. jul. 202020:44 > 21:24
Podeli:
Aleksandar Vučić se pohvalio indeksom
Instagram/BuducnostSrbije

Nakon što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio na svom Instagram nalogu da je postao student Visoke sportske škole strukovnih studija, na sajtu ove ustanove pisalo je da je jedan od uslova za upis studijskog programa sportski trener, neophodno aktivno bavljenje određenim sportom od najmanje tri godine. Našem portalu javili su se brojni građani koji tvrde da je ovaj uslov ubrzo skinut a potom ponovo vraćen na sajt, nakon čega su se našli u nedoumici i ne znaju da li je neophodno trogodišnje aktivno bavljenje sportom za upis ili, pak, to nije slučaj.

Redakciji našeg portala javili su se građani koji su istakli da su na sajtu ove škole u samo nekoliko dana pronašli različite informacije u vezi sa upisom na smer za sportskog trenera.

Tokom vikenda je na sajtu stajalo da je jedan od uslova aktivno bavljenje sportom najmanje tri godine, osim za smer rekreacija, ali je taj detalj ubrzo uklonjen, da bi se samo nekoliko dana kasnije ponovo pojavio.

Foto: Printscreen/vss.edu.rs

Interesantno je da je ovaj detalj sa sajta nestao ubrzo nakon što je Aleksandar Vučić na društvenim mrežama objavio fotografiju sa indeksom, istakavši da je ponovo postao student „u želji da postane košarkaški trener za klince“, a i nakon što su se brojni građani zapitali kada je predsednik Srbije uspeo da se aktivno bavi sportom.

Foto: Printscreen/vss.edu.rs

Kako smo mogli da vidimo, ovaj uslov se ponovo nalazi na sajtu, a na drugoj stranici, na kojoj je istaknuta neophodna dokumentacija za polaganje prijemnog, navodi se da je za smer sportski trener potrebno dostaviti potvrda od kluba ili saveza da se kandidat najmanje tri godine bavio sportom za koji konkuriše.

S obzirom da su se portalu Nova.rs javili brojni čitaoci koji nisu sigurni šta je neophodno za uslov, kontaktirali smo pomenutu školu kako bismo videli o čemu se radi i otklonili nedoumice građana u vezi sa upisom. Ipak, do objavljivanja ovog teksta nismo dobili odgovor na naše pitanje.

Podsetimo, sem pomenutog, na sajtu škole piše da su uslovi za upis ovog studijskog programa završena srednja škola i položen kvalifikacioni ispit koji obuhvata proveru praktičnog znanja iz određenog sporta, test opšte kulture iz oblasti sporta, test psiholoških sposobnosti i razgovor sa svakim kandidatom u cilju procene sklonosti za pedagoški rad.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar