Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da ukoliko UN izglasaju rezoluciju o Srebrenici da će Srbija podnositi rezolucije o izvršenom genocidu na teritoriji Srbije, u Kragujevcu i Kraljevu i u Jajincima, kao i u Jasenovcu. Dodao je da u tim rezolucijama nigde neće biti pomenuta Nemačka i da sami zaključe o kome je reč.

Govoreći o potencijalnoj rezoluciji Ujedinjenih nacija o Srebrenici, predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će SAD snažno lobirati za nju.

„Ja sam njima potvrdio da ću izuzetno jako da se borim protiv njihovog lobiranja. Mi ćemo da se borimo, i iznenadiće se rezultatom, iznenadiće se rezultatom. Male su nama šanse da pobedimo“, rekao je Vučić.

Dodao je da će Srbija svake godine „podnositi rezolucije o izvršenom genocidu na teritoriji Srbije, u Kragujevcu i Kraljevu i u Jajincima“.

„Biću 23. i 24. aprila u Njujorku sa prijateljskim i slobodarskim zemljama ću da obavljam razgovore, da se borim za svaki glas. Uprkos tome što znam da moja reč ide protiv čekića i nakovnja najmoćnijih sila sveta daćemo sve od sebe. Kada to završe i izglasaju, ako izglasaju jer ćemo da se borimo do poslednje sekunde, ako izglasaju onda ćemo istog dana, pošto su se dve članice NATO već kandidovale za nestalnu članicu SB UN iz jugoistočne Evrope, istog sekunda ćemo se kandidovati za nestalnu članicu za period 2025/2026 godine i ubedljivo ćemo ih pobediti. I sada ćemo da ih pobeđujemo u svemu jer je jasno da nema razgovora i kompromisa u bilo kom telu UN. Onda ćemo svake godine, pošto su nam rekli na veoma pokvaren način da se nigde u rezoluciji ne pominju Srbi, nigde mi nećemo pomenuti Nemce, ali ćemo podnositi rezolucije o izvršenom genocidu na teritoriji Srbije, u Kragujevcu i Kraljevu i u Jajincima, a vi zaključite ko ih je počinio. Pa ćemo onda sledeće godine u Jasenovcu, ko ih je počinio, nismo mi to rekli, nikoga mi tu ne napadamo to je civilizacijska vrednost“, rekao je Vučić.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare