Ivica Dačić i Aleksandar Vučić Foto: Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić komentarisao je večeras, između ostalog, odnose Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije, za koje se prethodnih dana sepkuliše da su ozbiljno narušeni.

Vučić je se osvrnuo na Briselski sporazum i to koliko je on puta negativno pomenut u Skupštini, a potom demantovao da će se kandidovati za premijera:

„Ja sam danas razgovarao s Ivicom Dačićem. Naročito je važno ko je koga pozivao. Ja ću sutra sa njim da se vidim i da razgovaram. Ne mislim da su izbori dobro rešenje u ovom trenutku u našoj zemlji. Moramo da radimo na tome da naši ljudi dočekaju zimu i leto. A da li imam puno poverenje? Lično ga nemam, oni ga u nas nisu imali. Mi poštujemo tu političku partiju, ali sada znamo da u teškim vremenima možemo da se oslonimo samo na sebe,“ kazao je Vučić.

Predsednik je prethodno ocenio da je sve ono što se dešavalo u Skupštini Srbije na sedici o Kosovu bio performans opozicije koji je bio isplaniran.

„Ceo perfomans je bio isplaniram, da me optuže za izdaju, da mi ne daju da govorim, a već za 15 sati su zakazali velike demonstracije i upad u Skupštinu, ali su se stvari odvijale na drugačiji način“ kazao je predsednik i pojasnio da bi se sednica završila da je data pauza.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare