Aleksandar Vučić Foto: TANJUG/ZORAN ZESTIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će Srbija pomoći srpskom narodu u Crnoj Gori, kako je naveo, "onoliko koliko može a da ne ugrozi mir i stabilnost".

„Mi smo spremni da ponudimo svaku vrstu i pravne pomoći i sve druge vrste pomoći. Crna Gora je nezavisna i suverena država, onoliko koliko možemo u skladu sa zakonima i u skladu sa Ustavom naše zemlje, pomoći ćemo iz svakog ugla i na svaki mogući način“, rekao je Vučić.

Kazao je da srpska crkva može da računa na podršku države uvek, naglašavajući posebno situacije u kojima je srpska crkva ugrožena i u kojima su ugrožena verska prava srpskog naroda.

„Sve ono što možemo, a da ne ugrozimo mir i stabilnost, mi ćemo uvek da napravimo i uradimo. Od finansijske podrške za srpske institucije i srpska udruženja i za sve što je važno da bismo očuvali svoj identitet u Crnoj Gori kao narod“, naveo je predsednik.

Vučić je rekao da se nada da će „razum prevladati“.

Pobjeda je ranije danas objavila da su dva sveštenika Srpske pravoslavne crkve Mirčeta Šljivančanin i Željko Ćalić privedeni zbog organizovanja litija u Podgorici i Danilovgradu na kojima je bilo više od 200 ljudi što je kršenje mera Nacionalnog koordinacionog tela.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare