Aleksandar Vučić Foto:printscreen/tv pink

Izgradnjom brze saobraćajnice od auto-puta Beograd - Niš do Golupca spajamo Srbiju sa najlepšim delom Dunava i jednim od najlepših delova zemlje i podižemo taj kraj Srbije, poručio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je nakon potpisivanja ugovora o izgadnji te saobraćajnice, istakao da je vrednost radova 337 miliona evra, a da će radovi biti okončani u novembru 2024. godine.

“Za tri godine ići ćemo od Beograda do Gradišta za sat vremena, do Golupca za sat i 15 minuta. Mislim da to niko nije sanjao”, rekao je Vučić.

On je rekao i da je danas važan dan, jer je ugovor potpisan posle mnogo meseci izrade idejnog projekta i borbe za što je moguće nižu cenu izgradnje puta dugog gotovo 70 kilometara.

“Spajamo Srbiju sa najlepšim delom Dunava, i sa jednim od najlepših delova zemlje, sa divnim narodom na istoku, koji smo zapostvljali ne samo 80 godina, već više od veka”, rekao je Vučić.

On je precizirao da je ponuda kineske kompanije “Shangdong” bila 337 miliona, a prva sledeća čak 407 miliona evra, zahvalivši kineskim partenrima na dobroj, korektnoj ponudi.

“Mi ovim gradimo budućnost za požarevački kraj, ceo Braničevski, ali I Borski okrug”, rekao je Vučić i na mapi pokazao kuda će tačno proći nova brza saobraćajnica.

Ukazao je da put neće voditi uz obalu Dunava, već se put od Velikog Gradišta do Golupca skraćuje, a pritom se ide preko onih mesta koja su zaboravljena, u kojim je malo ljudi ostalo.

“Ovim im dajemo garanciju za budućnost, da možemo da dovodimo investitore, a podižemo i sve turističke kapacitete “, rekao je Vučić.

Dodao je da se time što put ne ide uz Dunav, štiti životna sredina.

Zahvalio je kineskim partenrima, ambasadorki te zemlje u Srbiji Čen Bo, kao i kineskom predsedniku Si Ðinpingu, na svoj dosadašnjoj podršci.

“Ne krijemo prijateljski odnos prema Kini, ponosimo se time i želimo da nastavimo da razvijamo našu zemlju, kao i naše bilateralne odnose”, rekao je Vučić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare