Foto:TANJUG/ TARA RADOVANOVIC

Predsednik Aleksandar Vučić sastao se danas sa delegacijom kineske kompanije "Shandong Hi-Speed Group".

Nakon sastanka biće potpisan Komercijalni ugovor o projektovanju i izvođenju radova na izgradnji deonice brze saobraćajnice: auto-put Beograd – Niš (petlja „Požarevac“) – Požarevac (obilaznica) – Veliko Gradište – Golubac.

Izjave za medije su predviđene posle potpisivanja ugovora.

Sastanku, u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike, prisustvuju ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić, ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo.

Vučić je i početkom juna razgovarao sa delegacijom kompanije „Shandong Hi-Speed Group“ o tekućim projektima, kao i o potencijalima i planovima za buduću saradnju.

Posebna pažnja u razgovorima tada je posvećena projektu izgradnje brze saobraćajnice Valjevo-Lajkovac, na Koridoru 11, a izvršni direktor kompanije Meng Jan je obećao da će radovi na toj deonici biti završeni do kraja novembra 2022. godine, što je, kako je navedeno, više od godinu ranije od predviđenog roka.

Inače, ta kompanija je ranije izgradila više od 50 kilometara u punom profilu na Koridoru 11, deonice Obrenovac-Ub i Lajkovac-Ljig.

Kompanija „Shandong Hi-Speed Group“ je, takođe, izrazila interesovanje i za projekat izgradnje auto-puta Beograd (Borča)-Zrenjanin i Zrenjanin-Novi Sad u dužini od 110 kilometara, kao i za projekte izgradnje obilaznica oko Gornjeg Milanovca, Požege i Užica.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare