Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs, EPA-EFE/ANTONIO BAT

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zjavio je danas da bi voleo da čuje u celini izjavu predsednika Hrvatske Zorana Milanovića u kojoj se govori o tome da je Srbiji oteto Kosovo.

Vučić je na zajedničkoj konferenciji sa českim predsednikom Milošem Zemanom na pitanje kako komentariše izjavu Milanovića: „mi i međunarodna zajednica Srbiji smo oteli Kosovo“, rekao da će pažljivo pogledati tu izjavu.

Dodao je da je Zemanu i njegovoj delegaciji pričao i o odnosu prema teritorijalnom integritetu Srbije i da im je između ostalog rekao šta se dešava kada neki ljudi dođu u Srbiju i traže da poštujemo nešto što bi oni voleli da poštujemo.

Foto: FoNet/Milica Vučković

„I kada izvučem Povelju UN i Rezoluciju 12 44 i sve sporazume, Briselski, Vašingtonski .. pitam koji sporazum želite da poštujete – a onda ili dobijete ćutanje ili arogantniji odgovor. Vi znate da to nije realnost, a mi smo ti koji kreiramo realnost. Ako želite da gledate u budućnost zaboravite papire i pravni poredak, koga briga za to, morate da se upodobite“, rekao je Vučić koji je domaćin Zemanu koji u Beogradu boravi od juče u zvaničnoj oproštajnoj poseti na kraju drugog petogodišnjeg manadata.

Pročitajte još...

Hrvatski predsednik Zoran Milanović održao je konferenciju za medije u Petrinji, gde se između ostalog dotakao teme rata u Ukrajini, ali o odnosa sa Hrvatske sa Srbijom.

„Dok ne shvatite da Srbija i Rusija nije isto? Da je to nažalost bolna činjenica i opasnost. Anektirali smo Kosovo. Mi i međunarodna zajednica. Uzeto je od Srbije. Ko je to uradio nego mi? Jesmo priznali Kosovo? Nije aneksija, nego otimanje. Kako se to zove? Ekstrakcija. Nije šija, nego vrat. Ovo nije dovođenje u pitanja Kosova, nego celog koncepta“; rekao je Milanović, prenosi Index.

BONUS VIDEO: Zoran Milanović aneksija kosovo Srbija Rusija rat Hrvatska

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare