Foto:TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je u Beogradu imao "ozbiljan i odgovoran razgovor sa specijalnim predstavnikom EU Miroslavom Lajčakom o otvorenim pitanjima u dijalogu Beograda i Prištine.

„Nastavljamo da se borimo da sačuvamo našu zemlju i naš narod, insistirajući na punoj primeni do sada postignutih sporazuma i poštovanju međunarodnog prava“, napisao je Vučić na svom Instagram nalogu.

Lajčak se u petak sastao u Prištini sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem i potom najavio da će glavne teme njegovog razgovora sa Vučićem biti energetika, pre svega mogućnost oduzimanja licence kompaniji za snabdevanje strujom Elektrosever, ali i pitanje registarskih tablica i nastavak „puta ka normalizaciji odnosa“ dve strane.

Vučić je ranije danas prilikom obeležavanja 20 godina od osnivanja Bezbednosno-informativne agencije na pitanje novinara N1 o tome da li je 2024. godina krajnji rok za konačni sporazum Beogada i Prištine – kako se pominje, Vučić je rekao da je mnogo kraći rok koji je njemu naveden.

„Meni nisu rekli 2024, meni su pominjali nešto mnogo manje, i to u nedeljama, čak ni u mesecima, oni sa kojima sam razgovarao“, izjavio je Vučić prilikom obeležavanja dvadeset godina od osnivanja Bezbednosno-informativne agencije.

BONUS VIDEO: Vučić pred nama je težak period, teži od onog devedesetih godina

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar