vucic ambasador palestine
TANJUG/ INSTAGRAM BUDUCNOSTSRBIJEAV/bs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obavestio je danas palestinskog ambasadora Muhameda Nabhana o razgovorima koje je srpska delegacija vodila u Vašingtonu i Briselu, i istakao da Srbija poštuje i čuva prijateljstvo sa Palestinom i palestinskim narodom i da podržava uspostavljanje trajnog mira i stabilnosti na Bliskom istoku.

Predsednik Vučić je primio Nabhana i tom prilikom izrazio nadu da će dve strane u budućnosti naći način da postignu dogovor koji će doprineti boljem životu svih ljudi u tom regionu, saopšteno je iz Predsedništva Srbije.

“Srbija je posvećena unapređenju odnosa i sa Izraelom i sa Palestinom i želi održivo rešenje na osnovu međunarodnih javno-pravnih normi, utvrđenih u UN, koje bi donelo mir, stabilnost i napredak svima”, rekao je Vučić.

Predsednik Srbije zahvalio je rukovodstvu Palestine na političkoj podršci suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije i principijelnom stavu o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti tzv. Kosova.

Ambasador Nabhan je rekao da Palestina ceni Srbiju, sa kojom ima duboke prijateljske odnose, i da je zato sa zabrinutošću primljena vest o mogućem premeštanju ambasade.

„Ovo je bio nesporazum koji je usaglašen. To što je bilo u Vašingtonu sada je završeno, moramo preći preko toga i to je završeno“, rekao je ambasador Nabhan za Tanjug.

Današnji susret sa Vučićem, kaže, bio je jedan u nizu redovnih susreta sa predsednikom Srbije.

„Razgovarali smo o razvijanju prijateljstva između Palestine i Srbije, koje će dobijati na intenzitetu u skoroj budućnosti“, kazao je Nabhan i dodao da su razgovarali i o situaciji na Bliskom istoku.

On je izrazio uverenje da se „čvrsto prijateljstvo“ između Srbije i Palestine ne može poljuljati, te da će ono trajati i dalje jačati.

Kako je naveo, očekuje razvoj odnosa između dve zemlje u svim pravcima.

„Vučić je pozdravio palestinskog predsednika i narod i izrazio uveravanja da će Srbija ostati pri svojim stavovima u pružanju podrške palestinskom narodu i njegovom nastojanju za sticanje nezavisne državu“, zaključio je on.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar