Predsednik Srbije Aleksandar Vučić Foto: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je na konferenciji za medije u Tirani da je na insistiranje Srbije iz Deklaracije, koja će biti usvojena na prvom samitu Ukrajina - Jugoistočna Evropa, izbačena tačka 11 koja je pozivala na uvođenje sankcija Rusiji. Vučić je govorio i o tome da li će vlast u Beogradu biti formirana, ali i tome da su 21. i 28. april potencijalni datumi za ponovljene beogradske izbore.

Na konferenciji za medije u Tirani nakon sastanka na prvom samitu Ukrajina – Jugoistočna Evropa predsednik Srbije govorio je i o tome da li će u Beogradu biti formirana vlast.

„Vidim da su od juče ove moje stranačke kolege i šefovi navalili, svi bi da se formira vlast pošto kažu da imaju većinu. Ja nisam menjao svoj stav, ali ću razgovarati sa njima sutra popodne“, rekao je Vučić.

Aleksandar Vučić Foto: Tanjug/AP Photo/Armando Babani, Pool

Dodao je da ukoliko ne postoji pun legitimitet nema razloga da se ne ide na beogradske izbore i zahvalio se što su njegove stranačke kolege zaineresovane za njegovo mišljenje.

Komentarišući izveštaj ODIHR-a rekao je da očekuje da će početi sa realizacijom preporuka. On je takođe govorio i o potencijalnim datumima ponovljenih beogradskih izbora.

„Ove gluposti koje sam slušao od ovih političara… Zamislite otkrili su Ameriku, kažu Vučić sprema 28. aprila. Prvo ne mogu ja da spremam, prvo morate da razumete, 3. marta ističe rok i ako ne bude većine 3. marta izbori mogu da budu samo u dva dan 21. aprila i 28. aprila jer je rok 45 do 60 dana. Svako ko mozga malo ima to bi mogao da vidi oni otprilike otkrili Ameriku. Kao bila neka tajna sednica pa biće jedan od ta dva dana će biti jer trećeg je Vaskrs a i izlazi iz rokova, sve i da hoćete na Vaskrs. Može da bude u maju ako se izabere predsednik Skupštine grada“ kazao je Vučić.

PROČITAJTE JOŠ:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić učestvuje na prvom samitu Ukrajina – Jugoistočna Evropa, koji se održava u Tirani. Na samitu će biti usvojena Dekleracija, a kako je predsednik istakao iz nje su izbačene određene tačke i definicije na koje je Srbija ukazala a vezane su za Rusiju.

„Nije bilo fer što je gospođa Osmani uprkos tome što smo pre sat vremena dogovorili u potpunosti, jer su prihvaćeni naši predlozi da se izbaci tačka 11 o uvođenju sankcija Rusiji, da se izbaci tačka o malignom uticaju Ruske Federacije, jer sam ja rekao, okej ako tako većina vas ovde doživljava onda da ubacimo i još neke koje mi doživljavamo sa malignim uticajem. Onda kada su čuli koga mi doživljavamo onda su to izbacili. Ono što je bilo od najvećeg značaja za nas jeste da se izbace naše države i naše zemlje“ kazao je Vučić.

Vučić je dodao da Deklaracija koja će biti usvojena uobičajena Deklaracija o napadu Rusije na Ukrajinu i da je za njega najvažnije da se ne spominju sankcije i sve ono što je izbačeno iz tog dokumenta.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare