Novine „Nova“, od utoraka, objavljuju za kada vlast planira izbore u Beogradu, kako je „Pošta“ smanjila kiriju „Telekomu“ umesto da mu naplati dug i zašto su medicinari sa prosekom ispod devet bez šanse za posao u Srbiji.

List piše da je novi izlazak na birališta u glavnom gradu gotovo izvestan: „Vlast hoće izbore u Beogradu 28. aprila“.

Kako saznaje “Nova”, više je razloga za to, a među najvećim je izbegavanje godišnjice tragedija u „Ribnikaru“ i selima kod Mladenovca, jer bi obeležavanje godišnjice moglo da aktivira ljude da izađu na ulicu, a to nikako ne bi išlo u prilog vlasti.

Novine istražuju i kakve su nove povlastice spremila javna preduzeća za najvećeg telekomunikacionog operatera: „Umesto da ’Telekomu’ naplati dug, ’Pošta’ mu smanjila kiriju“.

Prema ugovoru iz 2016., zakup poslovnog i magacinskog prostora od 271.565 kvadrata trebalo je da plaćaju 1.924.823 evra, dok se već sad zna da će od juna ove godine plaćati samo 864.498 evra.

„Nova“ piše i kako diplomci Medicinskog fakulteta godinama volontiraju dok se ne zaposle za stalno: „Medicinari sa prosekom ispod devet bez šanse za posao u Srbiji“.

Procena je, kako piše list, da svake godine iz zemlje ode oko 550 lekara, dok u našim zdravstvenim ustanovama nedostaje oko 5.000 radnika, među kojima najmanje 1.000 lekara.

List objavljuje i kako je policija identifikovala ubice Stefana Savića (23) na Dorćolu: „Ubice MMA borca izbole i muškarca zatečenog na Terazijama“.

„Nova“ otkriva šta se krije iza kulisa raskola u najvećoj vladajućoj strukturi u Crnoj Gori: „Slučaj Čamgoz naterao Spajića da izbaci Milovića iz PES-a“. Pokret „Evropa sad“ prethodnih dana je glavna tema regionalnih medija, a sve zbog unutrašnjih potresa koji prete da destabilizuju vladu, navodi list.

Ovde u Srbiji osećam miris otpora, poručuje Karim Ajnuz, poručuje reditelj i vizuelni umetnik.

„Imam veliko poštovanje prema vašoj zemlji, pa i onoj bivšoj, Jugoslaviji. Moj otac je Alžirac i pre nekoliko godina snimio sam film o istoriji revolucije u toj zemlji. A mesto na kojem smo našli neverovatnu količinu arhivskog materijala bila je Kinoteka“, kaže za „Novu“ brazilski sineasta.

Najbolji svetski teniser stigao u SAD i odmah privukao ogromnu pažnju: „Novak na ’petom grend slemu’ može da igra klasik s Nadalom“.

Sudbina ih je već spojila na putu ka Sjedinjenim Američkim Državama, a mogli bi da se susretnu već u prvom kolu mastersa u Indijan Velsu. Bio bi to čak 60. „rafole“, kako navijači nazivaju najveće rivalstvo u istoriji tenisa, navodi list.

Pronađite svoj primerak novina „Nova“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar