Opština Novi Beograd, paketići, Aleksandar Šapić, kombo
Foto: N1/Nemanja Jovanović/Nova.rs

Gradska opština Novi Beograd dobila je 120 miliona dinara iz republičkog budžeta kako bi predsednik te opštine Aleksandar Šapić u "ulozi novobeogradskog Deda Mraza" mogao da podeli 23.000 poklon-vaučera.

Mila Popović iz Stranke slobode i pravde kaže za Nova.rs da je po nalogu Aleksandra Vučića iz republičkog budžeta prebačeno 120 miliona dinara Gradu Beogradu, a Grad je 27. oktobra ovaj novac prebacio GO Novi Beograd za pokriće budžetskih troškova i sprečavanje nelikvidnosti. Inače, uplaćen iznos iznosi više od petine budžeta gradske opštine Novi Beograd.

Popović je istakla da je samo nekoliko dana nakon prebacivanja novca GO Novi Beograd raspisao polutajnu nabavku u brzinskom postupku za nabavku vaučera za sportsku opremu, a na kojoj se javio samo jedan ponužač – Sport Vision.

U brzinskom postupku, bez javne objave, već 4. novembra, Aleksandar Šapić potpisuje odluku da vaučere nabavi od Sport Vision-a, koji je jedini dostavio ponudu u roku od dva dana i zaradio 1,15 miliona evra.

Opština Novi Beograd, paketići, aleksandar šapić
Foto: Nova.rs

Ona ocenjuje da se Republika sve više zadužuje jer „ima ogromnu rupu u budžetu“ i od toga pomaže Beogradu koji je, kako tvrdi Popović, nelikvidan, te onda Beograd uplaćuje pare Novom Beogradu za pokriće budžetskih troškova.

„Dakle, prebačeno je 120 miliona gradskoj opštini Novi Beograd kako bi Aleksandar Šapić mogao da glumi Deda Mraza i da podeli poklon-vaučere koje je nabavio u brzinskom i polutajnom postupku od Sport Vision-a. Izgleda da Deda Mraz dolazi samo u one opštine gde Aleksandar Vučić hoće da ispromoviše svoje kandidate nakon što su podelili građane, sada su počeli decu da dele“, kaže naša sagovornica.

Opština Novi Beograd, paketići, aleksandar šapić
Foto: Nova.rs

Ona je upitala šta je sa ostalom decom u drugim beogradskim opštinama, ali i u celoj Srbiji, kao i da li i ona zaslužuju poklone.

„Koriste emocije najmlađih. Ovo je očajnički pokušaj Vučića da povrati ugled Aleksandru Šapiću koji je izneverio svoje glasače kada je ušao u Srpsku naprednu stranku (SNS) i kada je predao faktički GO Novi Beograd SNS-u. Nova godina će malo zakasniti ove godine i dolazi 3. aprila nakon čega će svi građani biti jednaki, a sva naša deca bez obzira gde žive i ko su im roditelji, imaće šanse „, navodi Popović za Nova.rs.

Mila Popović Foto:Dragan Mujan /Nova.rs

Ona ocenjuje da visoki funkcioneri SNS-a rade kampanju za sebe poput Brnabićke koja obilazi beogradske odbore SNS-a, Vesić koji „svojim kombišom obilazi prigradske opštine i iznova i iznova obećava da će rešiti probleme“, pa do Aleksandra Šapića koji radi kampanju na Novom Beogradu.

Bonus video – Šapić izgradnja Beograda

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare