Aleksandar Vučić i Jens Stoltenberg Foto: EPA/STEPHANIE LECOCQ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom povodom situacije na severu Kosova.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom povodom zabrinjavajuće situacije na severu Kosova.

„Dvojica sagovornika saglasili su se da je neophodan nastavak dijaloga Beograda i Prištine, te da su mir i stabilnost od krucijalne važnosti, ne samo za Srbiju i region, već i za sve one koji na Kosovu i Metohiji žive“, saopštile je pres služba Predsedništva Srbije.

Predsednik Vučić je tokom razgovora sa generalnim sekretarom Stoltenbergom izneo poziciju Srbije po pitanju teške situacije na Kosovu i upoznao ga sa aktivnostima Prištine koje unose dodatni strah i nemir kod građana srpske nacionalnosti.

Vučić je tokom razgovora još jednom naglasio da Srbija ni jednim jedinim potezom nije prekršila ni Briselski sporazum, ni Rezoluciju 1244, kao što nije na bilo koji način ugrozila očuvanje mira, već da nastavlja da se, kako se navodi u saopštenju, ponaša odgovorno i ozbiljno u rešavanju problema i otvorenih pitanja.

Dvojica sagovornika dogovorili su da nastave direktnu komunikaciju u cilju očuvanja mira i stabilnosti u celom regionu, a predsednik Vučić je zahvalio generalnom sekretaru Stoltenbergu na korektnom odnosu i želji da sasluša srpsku stranu.

BONUS VIDEO – Rada Trajković i Tatjana Lazarević: Šta je donela nova „kosovska epizoda“? 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare