Vučić i _zgubidani__ Šta nam govori takva predsednikova retorika
Foto: Printscreen Nova.rs/video

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je sa predsednikom Ruske federacije Vladimirom Putinom razgovarao i o Kosovu i Metohiji i situaciju u regionu, kao i da je tokom razgovora ruski predsednik imao 90 pitanja za njega iz različitih oblasti.

On je rekao da je on imao svojih 10 tačaka, ali da su one bile najobimnije.

„Više je on mene pitao, Rusija nastavlja da vodi odgovornu politiku podržavanja međnarodnog prava. Razgovarali smo o KIM, o celom regionu, svim spoljnim aspektima i pritiscima, nepostojanju želje Albanaca za realnim dijalogom, poslednjim dešavanjima na severu KIM, onome što očekujemo, svim spoljnim uticajima, kako neki međunarodni faktori posmatraju Srbiju. Pažljivo i veoma temeljno smo razgovarali o tome“, rekao je Vučić.

On je dodao da je sa Putinom razgovarao o saradnji dve zemlje, izgradnji železnica, beovoz linije koja je veoma značajna i čija je izgradnja komplementarna sa izgradnjom metroa u Beogradu.

„Očekujem uskoro potpisivanje dogovora o tom pitanju. Razgovarali smo i o radio farmaciji, o mnogo važnih stvari gde se za sedam dana očekuje potpisivanje dogovora i razgovarali smo o vojno tehničkoj saradnji, gde sam ga upoznao sa različitim promenama odnosa u regionu“, rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, on je govorio o tome šta se dešava u našem okruženju računajući na to kako Srbija može da čuvajući mir sačuva svoju stabilnost i sigurnost.

„Pošto smo mi potpisali vojno tehničku saradnju, ja sam ga molio da određene stvari stignu u Srbiju i neke ćemo imati pre kraja godine u našoj zemlji. To nisu strateške, ali su važne taktičke stvari. To su korneti za rakete za protivoklopna dejstva i verujem da će to uskoro stići u Srbiju. Biće i drugih većih stvari i to ne dalekoj budućnosti“, objasnio je Vučić.

Kako je rekao, mi se ne žalimo kada susedne zemlje dobijaju poklone od haubica, bredlija, kajova helikoptere, kada kupuju avione četiri plus pete generacije i dodao da moramo da im čestitamo na tome.

„Moramo da budemo dovoljno odgovorni i da ne budemo slabiji i džak za udaranje, a kada to kažem to znači da, uz odgovornost i ozbiljnost koju imamo, moramo da budemo veoma snažni. I mi radimo na tome i to ćemo nastaviti da radimo“, rekao je Vučić.

BONUS VIDEO Sastanak Vladimira Putina i Angele Merkel u Moskvi

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare