Foto:TANJUG/ INSTAGRAM BUDUCNOSTSRBIJEAV

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da ima apsolutno poverenje u ministra finansija Sinišu Malog, ali će prvi tražiti njegovu smenu i hapšenje ako se utvrdi da ima bilo šta protivzakonitog u navodima da je obračun plata u javnom sektoru na koruptivan način dat privatnoj firmi.

Ako ste vi u pravu, upoznaću se sa time u narednih 48 sati, biću prvi koji će trazii njegovu smenu i hapšenje. Ako ste za jedan delić u pravu da ima bilo šta protivzakontio ili nepotrebno uradicemo na ovakav način, odgovorio je Vučić na pitanja novinara posle sastanka sa patrijarhom Porfirijem.

Odgovarajući na pitanja oko Kosova, Vučić je rekao da Beograd nastavlja dijalog pod okriljem Evropske unije i da to neće biti lak proces.

Ako oni misle da ćemo se lako odreći onoga što mislimo da je naše, moj odgovor je – prevarili ste se, poručio je Vučić.

Vučić je istakao i da je u utorak rekao istinu o slučaju prebijanja sina srpskog političara sa Kosova Nenada Rašića i da je „ćutao i trpeo najgore laži 24 sata“.

Razumeo sam kad to rade Rada Trajković, Nenad Rašić i ovdašnji političari i nemam problem sa tim, ali imam problem kad se strani predstavnici umešaju i otvoreno počinju da lažu i obmanjuju svetsku javnost, kazao je Vučić.

Srbija nije zob na tacni da je pozobaju, da je ponižavaju i nipodaštavaju. Grdno su se prevarili, Srbija je zemlja ponosnog naroda, sve snažnija i za godinu dana ih je više stigla, nego u proetklih 10 godina, dodao je.

Vučić je rekao i da nije video amandmane i izveštaj koji je usvojen o Srbiji u Spoljnopolitikom odboru Evropskog parlamenta.

Nisam video, a kada pažljivo proučim obratiću se da vidim šta stručnjaci kažu za Jovanjicu i svaki put kad dođu pitaću ih šta kažu za Jovanjicu, poručio je Vučić.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare