Foto: TANJUG / TARA RADOVANOVIC / an

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da se počelo sa pripremama za posetu ruskog predsednika Vladimira Putina Srbiji u oktobru, kada se obeležava i godišnjica oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu.

„Izvesno je da će stranica Miroslavljevog jevanđelja biti vraćena u Srbiju, u Narodni muzej“, rekao je Vučić novinarima posle ceremonije uručenja vojnih zastava 72. brigadi za specijalne operacije i 63. padobranskoj brigadi.

On je dodao da će već 23. juna, dva dana posle izbora, imati susrem sa Putinom u Moskvi, gde će 24. juna prisustvovati paradi povodom 75. godina pobede nad fašizmom.

Naša Gardijska jedinica je već tamo, priprema se, rekao je Vučić.

Odgovarajući na pitanje o zastupljenosti SNS u medijima uoči izbora, Vučić je rekao da je jednostavno meriti sekunde i minute, ali ne i „iznajmljeni termin“.

Mi volimo da platimo svim televizijama, a ne da trpamo novac u svoje džepove, kao što čine neki drugi, rekao je Vučić i pozvao sve da pogledaju samo RTS.

„Naša stranka je učestvovala samo jednom u ‘Reč na reč’, a neki i više puta. U ‘Upitniku’ nijednom nije učestvovala stranka koju vodim, ali to je kada neko ne može da postigne dobar rezultat, uvek su vam mediji krivi“, konstatovao je on.

Na pitanje o litijama koje se nastavljaju od danas u Crnoj Gori, Vučić je rekao da se uzda u razum i da veruje da će se sve mirno završiti.

„Ne znam kakva je novost, kao da svakoga dana nema novih grafita ili pretnji Srbima“, rekao je Vučić povodom grafita u Zagrebu, gde je na zidu nacrtano drvo na kojem su obešeni ljudi, a uz to piše „Serbian family tree“.

„Želimo dobre odnose sa njima, ali nikome nećemo dozvoliti da ponižava i nipodaštava naš narod“, zaključio je Vučić.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare