Vučić pred pregovore s Albancima: Predaja nije opcija

Politika 19. jul. 202108:28
Podeli:
Aleksandar Vučić Foto:TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas na putu za Brisel, gde će se sastati sa premijerom provremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem, da su razgovori sa albanskim predstavnicima važni jer se time čuvaju mir i stabilnost.

„Nikada nije posebno prijatno ni putovanje, ni boravak u Briselu kada vodite razgovore sa albanskim predstavnicima. Međutim, za Srbiju je to važno, jer time pomažemo našem narodu na KiM, čuvamo mir i stabilnost koji su od presudnog značaja za ekonomski napredak cele Srbije“, napisao je Vučić na Instagram nalogu „budućnostsrbijeav“.

On je objavio fotografiju iz aviona na kojoj pregleda materijale pred sastanak sa Kurtijem.

„U avionu, uvek, baš kao u studentskim danima, obnavljam gradivo i pripremam se za teške sastanke. Predaja nije opcija“, naveo je Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer privremenih institucija Kosova, Aljbin Kurti, sastaće se danas u Briselu, na novoj rundi dijaloga Beograda i Priština na visokom političkom nivou.

Nova runda razgovora u Briselu predviđeno je da počne u 14 časova bilateralnim sastancima dve strane sa posrednicima EU.

BONUS VIDEO: Vučić i Orban

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar