Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je jutros na svom Instagram profilu da će nova kovid bolnica biti otvorena sutra, ali je ubrzo tu odluku promenio, izmenom opisa fotografije, navodeći da će bolnica biti otvorena dan kasnije.

Već smo navikli da nam predsednik važne stvari saopštava sa svog Instagram profila, koji je u konkurenciji državnih televizija, postao glavni izvor informacija. Tako je i jutros Vučić najavio da će se nova bolnica u Kruševcu otvoriti sutra, navodeći da su radovi završeni u rekordnom roku.

Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Ipak, pomenuti rekord biće duži za jedan dan, jer je predsednik odlučio da samog sebe demantuje, menjajući opis fotografije, navodeći da će u nedelju biti otvaranje kovid bolnice.

Režimski mediji ubrzo su preneli i novu informaciju, ali ostaje nejasno da li su za novi termin otvaranja bolnice saznali zahvaljujući tome što se “ne skidaju” sa predsednikovog Instagram naloga ili im je iz medijskog tima šefa države dojavljeno da je Vučić promenio opis fotografije.

Pročitajte još...

Ova brzopletost predsednika, čoveka koji u javnosti nastoji da sebe predstavi kao nepogrešivog lidera, možda se može i pripisati činjenici da je samo dan ranije potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić objavila kako izgleda unutrašnjost kovid bolnice u Kruševcu, pa je želeo što pre da je demantuje.

Sve u svemu, posle saopštenja da je preminuo patrijarh, objavljivanja važnih vesti koje se odnose na borbu sa epidemijom, Instagram profil predsednika Vučića počeo je da pomera i rokove za završetak radova na izgradnji bolnica.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare