Foto: Arhiva/Medija Centar Beograd

Aleksandar Vučić plaćao je predsednika Srpske Desnice Mišu Vacića da sedi kod kuće, rekla je potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić na današnjoj konferenciji za novinare.

Tepić je danas predstavila izveštaj ovlašćenog službenog lica iz kojeg se, kako kaže, vidi da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisluškivan zbog kontakata sa liderom Srpske desnice Mišom Vacićem, koji je bio na merama zbog ekstremizma.

„Danas ću vam dokazati kakao Vučić nedeljama manišuliše aferom prisluškivanja, od sebe pravi žrtvu, a da to nije tačno. On uopšte nije bio meta, uopšte nije bio na merama, nije bio cilj nelegalnih radnji, već je upao na mere legalnog prisluškivanja sumnjivih lica za ekstremizam. Ne samo on već i njegov brat Andrej i to više puta. A bio je prisluškivan i tadašnji ministar policije Nebojša Stefanović. Aleksandar i Andrej Vučić komunicirali su porukama i pozivima sa licem koje se sumnjiči sa ekstremizam. Prisluškivano lice je Miša Vacić.Za njega je utvrđeno i da je u posedu imao i nelegalno oružje, ali mu nije oduzeto, jer je utvrđeno da je u prijateljskim i gotovo porodičnim vezama sa Aleksandrom Vučićem”, rekla je Tepić.

Kako je dodala, Vacić je prisluškivan od 2017. godine, a to je trajalo i 2018. i 2019. godine. U to vreme, kaže Tepić, Vacić je sam rekao da ga Vučić plaća.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Ispostavilo se i da Aleksandar Vučić plaća Mišu Vacića i on to vrlo jasno kaže, što ćete moći da pročitate u izveštaju, kada Miša Vacić kaže, citiram: Mene će Vučić da plaća da sedim kod kuće“, rekla je Tepić.

Ponovila je da je nema ni govora o tome da je Vučić prisluškivan jer mu neko radi o glavi, već da je zajedno sa bratom Andrejem upao na mere koje su sprovođene na nekim drugim ljudima.

„Dosta više da smo svi krivi, samo nije kriv Aleksandar Vučić, koji je uporan u planu i propagandi da od sebe napravi žrtvu, da dželat od sebe napravi žrtvu, da bi sebe neutralisao i svoju ulogu u stvaranju, zaštiti, finansiranju i pomoći kriminalcima. Kao što znam do sada o klanu Belivuk, a evo sada i ekstremista. Manipulaciju Aleksandra Vučića da mu neko radi o glavi i da ga zbog toga prisluškuju dokazuje činjenica da niko od starešina i policajaca koji su u ovome učestvovali nije ni suspendovan, ni uhapšen niti je protiv njega pokrenut bio kakav postupak“, rekla je Tepić.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare