Aleksandar Vucic petlja Batajnica
Aleksandar Vučić na petlji Batajnica Foto:TANJUG/ TANJA VALIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, nakon otvaranja petlje Batajnica kojom stanovnici tog naselja dobijaju direktan izlaz na autoput E-75 i vezu sa starim novosadskim putem, da je to veliki dan za Batajnicu i da će ta petlja ne samo smanjiti saobraćajne gužve već i privući nove invstitore.

Vučić je naglasio da je taj projekat bio ugovore za 9,6 miliona evra, a da završen za 8,8 miliona evra, što je prvi put da je neki investrukturni projekat završen za manje novca, pre roka, ali sa svim dozvolama.

„Nije čudo što je u aprilu pao sneg, nikad za menje para i pre roka nismo završili, a da imaju i sve dozvole“, naglasio je Vučić.

Ističe da se tu ne radi samo o jednoj petlji, već o životima ljudi i njihovom boljem životnom standardu.

Predsednik je naveo da se autoputevi ne grade samo da bi građani u centru Beograda bili dobro povezani već za građani Batajnice, Ugrinovaca, Busija, Pazove, Zemun Polja i svi ostali.

„Ova petlja će ubrzati kretanje i olakšati putovanje građanima, gde god da krenu, bilo ka Šidu da idu, Novom Sadu, Beogradu…“, naveo je Vučić.

Dodaje da petlja ima ukupno 3,5 km i da je urađena za manje novca zbog dobrog rada nadozrnog organa, ali i izvođača firme Štrabag.

Predsednik je zahvalio i Evropskoj banci za obnovu i razvoj na povoljnom finansijskom aranžmanu za realizaciju tog projekta i poručio da će Srbija pojačati saradnju sa tom evropskom bankom u narednom periodu.

„Nastavićemo da gradimo putne komunikacije. Juče smo dogovorili za istok Srbije, prored izgradnje brze saobraćajice od skretanja sa autoputa ka Požarevcu do Velikog Gradišta i Donjeg Milanovca, da za koji dan krenemo u rekonstrukciju puta od Donjeg Milanovca do Kladova u dužini oko 60 km. Želimo da dovedemo više turista i Kladovo, Donji Milanovac i Negotin“, naveo je Vučić.

Kaže da je važno da se uloži u tzv. Dunavsku magistralu da bi moglo da dođe tu ne samo više turista iz inostranstva i zemlje već i novi investitori.

Predsednik je naglasio da će se u okviru petlje nalaziti most dužine 221 metar, kao i da se u svakom delu zemlje gradi čak na stotine mostova i da je ponosan što će to ostati za buduće generacije.

Batajnica je petljom spojena sa autoputem za Novi Sad i obilaznicom oko Beograda.

Petlja Batajnica, ukupne dužine oko 3,5 kilometara, povezaće Batajnički bulevar i logistički centar za intermodalni transport, sa autoputem E-75.

Kada je 2015. godine otvoren prvi deo petlje Batajnica u okviru obilaznice oko Beograda, stanovnici Batajnice nisu mogli da se uključe na petlju već su morali da kruže zaobilaznim putevima, što je stvaralo gužve.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare