Foto:BETAPHOTO/Predsedništvo Srbije/Dimitrije Goll/

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u razgovoru sa predsednikom Skupštine Jermenije Araratom Mirzojanom naglasio da je otvaranje srpske ambasade u Jerevanu izraz iskrenog prijateljstva i želje da se intenziviraju svi oblici saradnje dve zemalje, kojoj je snažan impuls dala nedavna poseta predsednika Armena Sarkisjana Beogradu.

Vučić je ponovio zahvalnost za principijelnu podršku Jermenije teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, kao i za podršku u međunarodnim organizacijama, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

On je izrazio očekivanje da će jačanje političkog dijaloga dovesti i do snaženja ekonomske saradnje, koja je ispod postojećih mogućnosti.

Dvojica sagovornika su se zato saglasili da će međusobno ukidanje viza podstaći poslovne ljude da putuju u Jermeniju, odnosno Srbiju, i da upoznaju mogućnosti za investiranje i trgovinsku razmenu.

Predsednik jermenskog Parlamenta Mirzojan je istakao važnost parlamentarne diplomatije i dijaloga u okviru parlamentarne saradnje za bolju informisanost i koordinaciju kada je reč o pitanjima od značaja za obe zemlje.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook
Twitter
Instagram