Aleksandar Vučić i Rada Trajković Foto: Nova.rs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gost je jutarnjeg programa televizije Pink, gde je ponovo komentarisao predsednicu Evropskog pokreta Srba sa Kosova Radu Trajković i tom prilikom rekao da se možda ona obradovala ranjavanju dece na KiM.

Predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova i Metohije i savetnica ministra u kosovskoj vladi Rada Trajković na Tviteru je povodom nove krize i ranjavanja dečaka i mladića a KiM, napisala:

„Bezumni napad na decu na Badnje veče “obradovao” je neke i u Beogradu i u Prištini. Iste one koji su Kosovo hteli da dele i koji su zajedno podrivali istragu Oliverovog ubistva. Etničke tenzije njima odgovaraju: lakše se tako funkcioniše. A smeta im i brza reakcija policije“, napisala je Trajković.

Aleksandar Vučić Foto:Pink TV

Vioditeljka TV Pink pitala je predsednika Srbije da ove reči prokomentariše:

„Aj da ne komentarišem, ako mogu da vas zamolim“, rekao je prvo Vučić, a nakon što mu je voditeljka, ipak, pročitala ono što je Trajković napisala na Tviteru, dodao:

„Morate da razumete da je to samo obavljanje prvljavog posla za neke službe. Ja imam obavezu da ćutim o takvim stvarima. Nikada se nije desilo da odam nešto što znam jer ja potpišem zakletvu i obećanje. Neko bi pomislio da je reč o rodoljubivom potezu kad kažu nema podele. Ali znate li zašto su oni protiv podele, samo da ljudi znaju. Zato što su za nezavisno Kosovo u celini. Nemojte da imate iluziju u vezi gospođe Trajković. Srbija u kojoj lepo živi je susedna država, a ona je kako njen lider Aljbin Kurti kaže građanka Kosova. Za mene Kosovo nije nezavisno, za nju je nezavisno. I zato je ona protiv toga da Srbija ima bilo šta na Kosovu i zato ona priča o etničkim tenzijama za koje su tobože opet Srbi krivi. Svojim prstićima je dečak od 11 godina napao na pištolj teroriste Kurtija, a nosio je hrastovo drvo na Badnji dan. A to da se neko tome obradovao, možda se ona tome obradovala. Niko se tome nije obradovao“, rekao je Vučić i dodao da mu je čista savest.

„Ja sam rekao Srbima kad smo donosili odluku o barikadama, ako znate da nekad nisam bio sa vama svih ovih godina, onda super nemojte da mi verujete. Najlakše je da pronalazite krivce u vlasti“, rekao je Vučić i dodao:

„Uvek je lako biti protiv, to je u ljudskoj prirodi. Skupe se komšije, pa ogovaraju. Najlakše je pronalaziti krivca za svoje neispunjene živote u onome ko je na vlasti. Ja sam čuo od Ljilje Smajlović, da je moja majka bila urednik vesti na RTS kada je bombardovana zgrada. Mi smo gonili mnogo više Dragoljuba Milanovića, osim NATO koji je izvršio direktan zločin. Kada ne možete da uradite nekom jačem, gonite nekog svog. To postoji u prirodi dela ljudi. Ne mogu da kažem da sam oguglao. Tri godine sam trpeo laži oko Jovanjice, za koju nisam ni znao šta je. Nemojte da smetnete sa uma, za Novu godinu i Božić Beograd je bio kao Kazablanka. Rekord smo postigli, okupirali su sve hotele. Privatne smeštaje kuće, zgrade vile. U Beogradu to nije zabeleženo od Drugog svetskog rata pa do danas“, istakao je Vučić.

Nedavno je Rada Trajković bila zadržana 18 sati na administrativnom prelazu prilikom povratka sa KiM, nakon čega joj je pozlilo i prevezena uje u bolnicu u Kuršumliji. Ona je odgovornostza svoje zadržavanje pripisala Vučiću.

BONUS VIDEO: Rada Trajković: Na Kosovu su svi naoružani

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare