Aleksandar Vučić, Bled, Slovenija
Aleksandar Vučić Foto: Printscreen/TV Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je večeras da je opasan presedan poziv člana Predsedništva Bosne i Hercegovine Šefika Džaferovića visokom predstavniku u BIH da se smeni Milorad Dodik sa pozicije člana Predsedništva, navodeći da Srbija takvu odluku ne bih prihvatila.

Vi želite da neko spolja oktroiše odluke, da donese takvu odluku bez presedana koja nije zasnovana na narodnoj volji, da bi se ispunila volja jednog naroda na uštrb drugog naroda, rekao je Vučić za TV Pink.

Neće biti takvih odluka, gotovo sam siguran, rekao je Vučić, uz napomenu da poznaje visokog predstavnika Kristijana Šmita, iako nije sa njim bio u kontaktu.

Srbija to neće podržati i to je naš dogovor sa Republikom Srpskom, to je toliko opasno da nemam reči. Zamislite da je Dodik tražio tako nešto za njih, rekao je Vučić i uputio molbu da se ne ruše integritet ni Bosne i Hercegovine, ni Republike Srpske.

Vučić je rekao i da nije doneo nikakvu odluku koja se tiče prisustva ustoličenju mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija na Cetinju.

Nisam potvrdio ništa nikome, rekao je Vučić i dodao da će odluku kada bude donosio, doneti u intersu srpskog naroda, interesa Srpske pravoslavne crkve i države Srbije.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar