Aleksandar Vučić, Bled, Slovenija
Aleksandar Vučić Foto: Printscreen/TV Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je iz Slovenije, gde sutra počinje 16. Bledski strateški forum, da se uskoro očekuje dolazak nemačke kancelarke Angele Merkel u Srbiju.

Objašnjavajući svoju objavu na Tviteru da bledski forum ostaje u senci inicijative Otvoreni Balkan, koju je nedavno potpisao, zajedno sa premijerima Severne Makedonije i Albanije Zoranom Zaevim i Edijem Ramom, Vučić je za televiziju Pink rekao:

„Ne možete zaustaviti narode koji žele slobodno da sarađuju, da se bore za slobodan protok ljudi, robe i kapitala. Ne znam kome bi smetalo da između Severne Makedonije i Srbije nema granica“.

Kao najveću vest najavio je posetu nemačke kancelarke Angele Merkel Srbiji.

„Očekujemo veliku posetu ja ne mogu talno datum da kažem,nemačke kancelarke Angele Merkel. Nadam se da se neće dogoditi nešto sa epidemiološkom situacijom, nadam se da ćemo se upoznati sa nemačkim pogledom na Zapadni Balkan. To je bitno za Srbiju, mnogo toga ćemo moći da saznamo o nemačkom pogledu na Balkan. Nemačku moramo da imamo na svojoj strani ako želimo dalje da napredujemo“, rekao je Vučić za Pink.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare